Εργατικό κίνημα
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία στις 6-7/9: “Καραβάνι” στη Θεσσαλονίκη

Σε διήμερο μετατρέπει για άλλη μια φορά την κινητοποίηση της ΔΕΘ η ΠΟΕΔΗΝ αφού αποφάσισε για την Παρασκευή 6/9, παραμονή της ΔΕΘ, μεγάλη πανελλαδική πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, με προκήρυξη 8ωρης στάσης εργασίας  για τα σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και αφού περάσει μπροστά από πολλά νοσοκομεία της πόλης θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει μεταξύ άλλων πως οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία διεκδικούν, “αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, μονιμοποίηση των εκτάκτων και των συμβασιούχων, δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους, αύξηση στους μισθούς, ένταξη στα ΒΑΕ”. Ταυτόχρονα η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε πως συμμετέχει και στη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν τα συνδικάτα στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 7/9 με συγκέντρωση στις 6μμ στο άγαλμα Βενιζέλου. 

Ο Γιάννης Κούτρας, γιατρός, μέλος του ΔΣ του σωματείου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης τόνισε στην ΕΑ: “Η διήμερη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στη ΔΕΘ και την Παρασκευή 6/9 και το Σάββατο 7/9 δεν έπεσε από τον ουρανό. Είναι συνέχεια των μεγάλων μαχών που δώσαμε στα νοσοκομεία όλα αυτά τα χρόνια. Αποδεικνύει πως το κίνημα των νοσοκομειακών μπαίνει στην πρώτη γραμμή για να σταματήσει τις επιθέσεις του Μητσοτάκη και των υπουργών του. Σαν Συντονιστικό Νοσοκομείων αυτά τα χρόνια λειτουργήσαμε ενιαιομετωπικά με όλο τον κόσμο που έδινε τις μάχες για μόνιμη δουλειά, προσλήψεις, και αύξηση της χρηματοδότησης για την δημόσια Υγεία. Σήμερα αυτή η ενιαιομετωπική τακτική είναι πιο αναγκαία από ποτέ. 

 Όπως κάναμε όλη την προηγούμενη περίοδο έτσι και τώρα χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη για να κινητοποιήσουμε όλους τους συναδέλφους και να έχουμε το μεγαλύτερο καραβάνι Υγείας που είχαμε ποτέ στη Θεσσαλονίκη. Πριν τις εκλογές της 7 Ιούλη είχαμε την απεργία των εργαζόμενων με προγράμματα ΟΑΕΔ. Από τότε ακόμα οι συνάδελφοι μας ρωτούσαν για το επόμενο μεγάλο κινηματικό ραντεβού. Τώρα πλέον έχουμε στα χέρια μας αυτό το διήμερο κινητοποιήσεων και χρειάζεται να το μετατρέψουμε σε ένα μεγάλο σταθμό που θα κόψει τη φόρα στον Κούλη.

Στη ΔΕΘ θα κατεβάσουμε τα νοσοκομεία μας και θα πρέπει να έχουμε μαζί μας το 100% των συμβασιούχων συναδέλφων με κεντρικό αίτημα: Μόνιμη δουλειά για όλους - Κάτω τα χέρια από τους συμβασιούχους.