Eργατικό κίνημα
Νοσοκομεία, 6-7 Σεπτέμβρη: Όλοι στη Θεσσαλονίκη

Τα δικά του υλικά (ψηφίσματα, προκηρύξεις και αφίσες) που καλούν στο Πανελλαδικό Καραβάνι Υγείας που οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 6/9 στην Θεσσαλονίκη και στην μεγάλη πανεργατική κινητοποίηση στα εγκαίνια της ΔΕΘ το Σάββατο 7/9 ετοιμάζει το Συντονιστικό των Νοσοκομείων όπως αποφασίστηκε στην κοινή σύσκεψη του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και του Συντονιστικού των Νοσοκομείων που έγινε στις 22/7 στον Αγ. Σάββα.
Για άλλη μια χρονιά η ΠΟΕΔΗΝ μετατρέπει την κινητοποίηση της ΔΕΘ σε διήμερη καλώντας, εκτός από την καθιερωμένη σαββατιάτικη διαδήλωση την ώρα των εγκαινίων της ΔΕΘ, και την Παρασκευή 6/9 σε πανελλαδική πορεία σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, με προκήρυξη 8ωρης στάσης εργασίας για τα σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 8πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και αφού περάσει μπροστά από πολλά νοσοκομεία της πόλης θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
Η ανακοίνωση της πρόθεσης της κυβέρνησης να δώσει ολόκληρα κομμάτια της δημόσιας Υγείας στους ιδιώτες, και η διατήρηση του μέτρου των προσλήψεων στο ένα προς πέντε σημαίνει διεύρυνση των ήδη υπαρχόντων κενών θέσεων στα νοσοκομεία. “Όλη την προηγούμενη περίοδο αναδείξαμε τα 35.000 κενά που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία. Αν το μία πρόσληψη για μια αποχώρηση που υποσχόταν η προηγούμενη κυβέρνηση σήμαινε πως δεν πρόκειται να καλυφθούν αυτά τα κενά, σήμερα η ανακοίνωση της διατήρησης του μέτρου της μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του προσωπικού. Είναι προφανές πως η κυβέρνηση θέλει να απαξιώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας και να χαρίσει ολόκληρα κομμάτια στους ιδιώτες”, ανέφερε ο Χρίστος Α., γιατρός.
“Γι'αυτό η ΔΕΘ είναι μια πολύ μεγάλη μάχη. Μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα, και μάλιστα εν μέσω του Αυγούστου έχουμε να ξεσηκώσουμε τα νοσοκομεία μας και να οργανώσουμε το μεγαλύτερο ανέβασμα που έχουμε κάνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη. 
Φέτος η ΠΟΕΔΗΝ κάνει ένα βήμα παραπάνω αφού καλεί 8ωρη στάση (δηλαδή για όλη την πρωινή βάρδια) και καλύπτει συνδικαλιστικά όλους όσοι θέλουν να ανέβουν και να διαδηλώσουν.
Αυτή η εξέλιξη είναι σημαντική γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να απαντήσουμε από τις πρώτες κιόλας βδομάδες στο αντιλαϊκό πρόγραμμα που έχει βάλει μπροστά ο Μητσοτάκης και η παρέα του. Χρειάζεται να ξεσηκώσουμε τους συναδέλφους που δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί τον Ξανθό και τον Πολάκη τα προηγούμενα χρόνια και να ξεκαθαρίσουμε και στον νέο υπουργό Κικίλια πως οι επιθέσεις που σχεδιάζει θα μείνουν στα χαρτιά”.