Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η κρίση της ΧΑ: Θα ενωθούν... στο κελί της φυλακής

Αποχωρήσεις, αλληλομαχαιρώματα, λουκέτα σε γραφεία. Η κρίση της ναζιστικής συμμορίας συνεχίζεται και δεν μπορεί παρά να προκαλεί ικανοποίηση σε κάθε αντιφασίστρια κι αντιφασίστα που πάλεψε όλα αυτά τα χρόνια για να τσακιστεί η φασιστική απειλή.
 
Μετά το... μοναχικό διάγγελμα του Μιχαλολιάκου το βράδυ των εκλογών, την ανοιχτή διάσπαση του σκληρού ναζιστικού πυρήνα με την αποχώρηση μεγάλου κομματιού στελεχών, μεταξύ αυτών του Λαγού, του Ηλιόπουλου, του Γερμενή, του Κούζηλου κ.α το φευγιό συνεχίζεται με πιο πρόσφατη αποχώρηση αυτή του Χ.Αθανασάκου, μέλους της Κ.Ε και διαμερισματικού συμβούλου με τον Κασιδιάρη στο δήμο Αθήνας: “Η παραίτησή μου τόσο από την Κεντρική Επιτροπή όσο και από το κόμμα, έρχεται σε συνέχεια σημαντικών πολιτικών διαφωνιών με την ηγεσία και απογοητεύσεων από πρόσωπα και καταστάσεις” τονίζει στη δήλωση αποχώρησής του ο νεοναζί με τη σβάστικα στο μπράτσο. 
 
Όπως σχολιάζει ο Δ.Ψαρράς στην ΕφΣυν της Δευτέρας 22/7, χαρακτηριστική ήταν η εικόνα συρρίκνωσης στη φασιστομάζωξη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στα γραφεία των νεοναζί στην Αθήνα σχετικά με τη μετεκλογική κατάσταση. Ελάχιστοι παρευρισκόμενοι και θεαματική απουσία γνωστών στελεχών με πρώτη και καλύτερη αυτή του Κασιδιάρη. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τα πρωτοπαλίκαρα έχουν συγκροτήσει τις δικές τους φράξιες, ζήτημα όχι αμελητέο σε μια συμμορία που η αμφισβήτηση του φύρερ είναι αμάρτημα μεγάλο. Η μία φράξια εκφράστηκε ήδη με την αποχώρηση Λαγού και συν αυτώ. Ο φραξιονισμός και η διάσπαση στον σκληρό πυρήνα της ναζιστικής συμμορίας φαίνεται και στη δικαστική αίθουσα. Διανύοντας ήδη τη φάση των απολογιών, καθένας από τους κατηγορούμενους δίνει τη δική του αφήγηση επιλέγοντας να καλύψει ή να “δώσει” και το ανάλογο κομμάτι της ηγεσίας. 
 
Προφανώς οι αποχωρήσεις συνοδεύονται με τις ανάλογες γκρίνιες και βολές προς το Μιχαλολιάκο: “Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μια κλειστή οικογενειακή ομάδα (οικογενειακή συμμορία) που προωθεί επιτακτικά και αποκλειστικά τα στενά της συμφέροντα, χωρίς να υπολογίζει κανέναν, και θεωρεί τα στελέχη (πλην του κλειστού κύκλου) και όλους τους ψηφοφόρους κορόιδα και βλάκες... Και οι άλλοι εκτός κλειστής ομάδας που καλόπιστα παραμένουν, συνιστούν μια γκροτέσκα και άθλια ομάδα που μέσα στην ανοησία της θέλει να υπερασπιστεί το ανύπαρκτο Βερολίνο της, φωνάζοντας 'ζήτω ο αρχηγός'”. 
 
Διαχειριστής
 
Αυτά είναι τα λόγια του υποψήφιου δημάρχου Καβάλας της Χ.Α Βογιατζή, που εγκατέλειψε τη συμμορία. Μπορεί να μην είναι από τους πιο γνωστούς αλλά δεν είναι τυχαίος. Νυν δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου, μάρτυρας υπεράσπισής του και από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας της Χ.Α. 
 
Άλλος μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου που φαίνεται να χει σπάσει πλέον μαζί του, ο Άρης Σπίνος, φροντίζει να αποκαλύψει στην ιστοσελίδα του ότι από τα γραφεία της Χ.Α στη Μεσογείων έχει εξαφανιστεί το “δεξί χέρι” του “αρχηγού” και πρώην περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Περικλής Μουλιανάκης. “Μάθαμε μάλιστα πως έγινε άγριος τηλεφωνικός καυγάς μεταξύ του 'ηγέτη' και του ιδίου” λέει ο Σπίνος και συνεχίζει: “Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η αποστασιοποίηση του μέλους της Κ.Ε Δημήτρη Παπαδημητρίου που είναι και Γραμματέας της Τ.Ο Σαλαμίνας αφού νιώθει, όπως μας είπαν,  ότι τον 'πούλησαν' και αυτόν για χάρη των εκλεκτών της 'παρέας' αφού πρώτα τον ξεζούμισαν οικονομικά αφού ο ίδιος συντηρούσε επί χρόνια τα γραφεία του κόμματος στο νησί... Το μαντίλι κούνησε όπως μάθαμε και η υποψήφια βουλευτής στην Λάρισα, οικονομική αιμοδότρια των γραφείων της Χ.Α στον νομό Μαρία Παπαγεωργίου". 
 
Σχεδόν ταυτόχρονα με όλα αυτά μπαίνει λουκέτο στα γραφεία των νεοναζί στην Κεφαλονιά και κυκλοφορούν δημοσιεύματα που μιλούν για κλείσιμο της τοπικής οργάνωσης της Σαλαμίνας, αλλά και των κεντρικών γραφείων, της κομαντατούρ των νεοναζί, στη Μεσογείων. 
 
Όπως σε όλες τις μαφιόζικες εγκληματικές οργανώσεις, τα λεφτά παίζουν μεγάλο ρόλο – ειδικά στο ξέσπασμα εσωτερικών πολέμων. Γεγονός που επιβεβαιώνει σε ρεπορτάζ του κι ο Δημήτρης Ψαρράς, χρόνια μελετητής της ναζιστικής συμμορίας: “από τη στιγμή που απέτυχε η οργάνωση να μπει στη Βουλή, τα μόνα έσοδά της είναι οι δύο μισθοί και τα προνόμια των ευρωβουλευτών. Για ποιο λόγο να τα μοιραστεί ο κ. Λαγός; Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής μιλά για «δόλια» και «υστερόβουλη» αποχώρηση και του ζητά να επιστρέψει την έδρα. Τα λεφτά ήταν και η αιτία που τα έσπασε ο Μιχαλολιάκος με τους πρώην ευρωβουλευτές του”. 
 
Σε συνέντευξή του σε ιστοσελίδα φασιστικής παραφυάδας, το άλλοτε στέλεχος της Χ.Α και έμμισθος συνεργάτης του πρώην ευρωβουλευτή της Επιτήδειου, Κ.Μποβιάτσος λέει μεταξύ άλλων: “Έμεινα πολύ καιρό και ανεχόμουν συμπεριφορές απαράδεκτες, επιθετικές και εκβιαστικές από το ζεύγος που ηγείται του κόμματος αλλά και από κάποιους πιστούς τους υπηρέτες, άτομα χωρίς βούληση χωρίς γνώσεις και δυστυχώς πολύ χαμηλής στάθμης μυαλού μα και αξιοπρέπειας. Κάτι σαν ζόμπι δηλαδή που απλά φώναζαν ΖΗΤΩ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ακόμη και αν έλεγε βλακείες... που έλεγε συχνά. Αυτό που εισέπραξα εγώ εδώ πάνω είναι ότι δεν τους ενδιέφερε τίποτε. Εντελώς τίποτε πέρα από τα χρήματα. Μηδέν πολιτική, μηδέν καθοδήγηση, μηδέν σε όλα. Τα μοναδικά τηλεφωνήματα που δεχόμασταν ήταν για το αν μπήκαν τα χρήματα. Για τίποτε άλλο”. 
 
Κι αν η άγρια κατηφόρα στην οποία κατρακυλάει η Χρυσή Αυγή προκαλεί αισθήματα δικαίωσης σε κάθε αντιφασίστα κι αντιφασίστρια, σίγουρα αυτά δεν πρέπει να συνοδεύονται από εφησυχασμό. Οι νεοναζί διασπούνται, αλληλοκαρφώνονται αλλά παραμένουν μια επικίνδυνη απειλή για τον καθένα και την καθεμιά. Ας τους βοηθήσουμε να ενωθούν. Στο κελί της φυλακής.