Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
STOP στις νέες “επιχειρήσεις σκούπα”

Με μια γιγαντιαία επιχείρηση σκούπα δείχνει ήδη τα ρατσιστικά της δόντια η νέα κυβέρνηση. Πάνω από 160 προσαγωγές έγιναν σε έρευνα γύρω από το σταθμό ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, σε μια επιχείρηση που συμμετείχαν μια πανστρατιά από διάφορες υπηρεσίες της αστυνομίας. Οι 61 τελικά συνελήφθησαν και αρχίζουν οι διαδικασίες διοικητικής απέλασης. Η ρητορική του δόγματος του νόμου και της τάξης πάει χέρι χέρι με το ρατσισμό: «πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, και η ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες», ήταν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ο σκοπός της επιχείρησης, ενώ «παρόμοιες δράσεις που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση». Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την βίαιη επαναπροώθηση που έκανε το ελληνικό Λιμενικό σε βάρος 34 προσφύγων προς την Τουρκία, και δυο βδομάδες μετά την ανάκληση της εγκυκλίου που διευκόλυνε πρόσφυγες και μετανάστες να αποκτούν ΑΜΚΑ και πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και στην ασφάλιση.

 

12 Οκτώβρη - Πανελλαδική Συνέλευση και Διεθνής Συνάντηση της ΚΕΕΡΦΑ

Η απάντηση του αντιρατσιστικού κινήματος στις επιθέσεις της κυβέρνησης και τις ευθείες απειλές της ΕΛΑΣ πρέπει να είναι άμεση και συντονισμένη, τόσο απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα, από τα σύνορα μέχρι τα στρατόπεδα και από τα σχολεία μέχρι τα νοσοκομεία, όσο και σε όλη την Ευρώπη. Οι ρατσιστικές κυβερνήσεις υπόσχονται να χειροτερέψουν τις ζωές των μεταναστών και των προσφύγων και να κλιμακώσουν τον πόλεμο σε βάρος τους και σε βάρος του κινήματος που παλεύει μαζί τους. 

Εκατοντάδες χιλιάδες αντιρατσιστές/τριες και αντιφασίστες/τριες σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο βγαίνουν στους δρόμους και αποδεικνύουν ότι το κίνημα μπορεί να τους σταματήσει: έχει οδηγήσει μια ναζιστική οργάνωση σαν τη ΧΑ έξω από τη Βουλή και στο δρόμο για τη φυλακή, έχει αναγκάσει τον ακροδεξιό εταίρο της αυστριακής κυβέρνησης να παραιτηθεί, έχει προστατέψει αγωνιστές και αγωνίστριες που διώκονται γιατί σώζουν μετανάστες, έχει ανοίξει σχολεία και νηπιαγωγεία στα προσφυγόπουλα και πάρα πολλά άλλα.

Στις 12 Οκτώβρη, στη Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση της ΚΕΕΡΦΑ στη Νομική Σχολή θα ανοίξει όλη η βεντάλια αυτών των αγώνων και θα οργανωθούν τα επόμενα βήματα.

 Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ στην ανακοίνωσή της: «Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και το σεξισμό αποτελεί προτεραιότητα για το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας, που ετοιμάζεται να δώσει τις μάχες κατά της λιτότητας και των περικοπών, κατά των πολιτικών “νόμου και τάξης” με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Σας καλούμε να συμμετέχετε και να στηρίξετε την Πανελλαδική Συνέλευση και τη Διεθνή Συνάντηση στις 12 Οκτώβρη, στην Αθήνα, να στείλετε εκπρόσωπους του σωματείου, του φοιτητικού συλλόγου, της κίνησης και της συλλογικότητάς σας. Συμμετέχουν ήδη εκπρόσωποι κινημάτων από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γερμανία, την Ισπανία, την Γαλλία, την Κύπρο και αλλού. Είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την οργάνωση των αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών κινητοποιήσεων και για το διεθνή συντονισμό».