Η Άποψή μας
Πανεργατική απάντηση

Εργατική διαδήλωση στη ΔΕΘ το 2005. Τότε Καραμανλής, τώρα Μητσοτάκης.

Ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί της κυβέρνησής του φοράνε το πρόσωπο της αποφασιστικότητας στη βουλή με τα νομοσχέδια που προωθούν ψήφιση μέσα στον Αύγουστο. Οι λέξεις “επιτελικό κράτος”, “αξιοκρατία”, “επενδύσεις” και κάθε πιθανός συνδυασμός τους βρίσκεται στα χείλη τους. Όμως, παρά τους μετριοπαθείς τόνους στις ομιλίες τους, δεν μπορούν να κρύψουν την αυταρχική και αντεργατική ατζέντα της κυβέρνησης της Δεξιάς. Χρυσά δώρα για τους καπιταλιστές, “νόμος και τάξη” για την εργατική τάξη και τη νεολαία. 

Την στιγμή που η οργή για την αποφυλάκιση του Κορκονέα δεν έχει καταλαγιάσει, η κυβέρνηση ανακοινώνει την πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών και ο Χρυσοχοϊδης επισκέπτεται τον φράχτη του ρατσιστικού αίσχους στον Εβρο, για να δηλώσει ότι η Ελλάδα “δεν έχει πρόβλημα δκαιωμάτων έχει πρόβλημα ασφάλειας”. Ο Χατζηδάκης δηλώνει ότι “η ΔΕΗ βγαίνει δεν βγαίνει” κλείνοντας το μάτι στα αρπακτικά της ιδιωτικοποίησης, ενώ οι εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ παλεύουν για συλλογική σύμβαση με πραγματικές αυξήσεις κόντρα στο λοκ αουτ της εργοδοσίας. 

Ολα τα δώρα που δίνει -ή θα ήθελε να δώσει- ο Μητσοτάκης στους καπιταλιστές, δεν φέρνουν ούτε “σταθεροποίηση” ούτε “ανάπτυξη”. Οταν ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας στέλνει τα χρηματιστήρια σε παγκόσμια βουτιά, οι μπουλντόζες που υπόσχεται ο Γεωργιάδης στον Λάτση για το Ελληνικό είναι φτωχό υποκατάστατο. Το “κανόνι” που βαράει η μέχρι πρότινος “ηγέτιδα εταιρεία” Creta Farms είναι η πραγματική εικόνα για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, για τον ελληνικό καπιταλισμό συνολικά. 

Το κίνημα έχει ήδη στείλει τα πρώτα θερμά, καλοκαιρινά μηνύματα στην κυβέρνηση της ΝΔ. Η συνέχεια είναι να οργανώσουμε την πανεργατική απάντηση με μια “υποδοχή” του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ που θα του μείνει αξέχαστη. Αξέχαστη για τα ζόμπι της Δεξιάς αλλά και για το κίνημα που θα κλιμακώσει τους αγώνες σε όλα τα μέτωπα. Από τις απεργίες μέχρι τους αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές μάχες, την πάλη για να υπερασπίσουμε τον πλανήτη, το κλίμα, τις ζωές και τις γειτονιές μας από την καταστροφική μανία ενός συστήματος εκτός ελέγχου. 

Αυτή είναι η πραγματική απάντηση στους Μητσοτάκηδες, το “πεζοδρόμιο”, η απεργία, όχι η υπεύθυνη αντιπολίτευση του Τσίπρα στη βουλή. Η  αντικαπιταλιστική αριστερά και το ΣΕΚ δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια.