Γράμματα και σχόλια
Δήμος Αθήνας: Παρουσίες στα Κοινοτικά και στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις των Κοινοτικών Συμβουλίων του δήμου της Αθήνας με την συμμετοχή για πρώτη φορά των εκλεγμένων κοινοτικών συμβούλων της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας. Από τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις οι σύμβουλοι της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας έδωσαν το στίγμα της μαχητικής ανατρεπτικής αριστεράς που οργανώνει τους αγώνες.

Στις συνεδριάσεις των κοινοτικών συμβουλίων κατατέθηκαν ψηφίσματα στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζόμενων με προγράμματα ΟΑΕΔ που εργάζονται στο Δήμο Αθήνας και απολύονται από τον επόμενο μήνα. Στο 7ο διαμέρισμα μάλιστα το ψήφισμα κατάφερε να περάσει πλειοψηφικά κερδίζοντας όλες τις παρατάξεις της αριστεράς και όχι μόνο.

Επίσης, κατατέθηκαν από τη μεριά της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, ψηφίσματα ενάντια στις κατασταλτικές επιχειρήσεις της αστυνομίας στα Εξάρχεια και τις ρατσιστικές εκκενώσεις των καταλήψεων προσφύγων.

Στο 4ο διαμέρισμα κατατέθηκε ψήφισμα ενάντια στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνα, ένα θέμα που ανακίνησε η δημοτική αρχή Μπακογιάννη, και το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου. 

Σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και στο δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Δευτέρα 30/9. 

Ένα από τα θέματα που κατέθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ήταν το θέμα της παράτασης για την αδειοδότηση στους χειροτέχνες του δρόμου να συνεχίζουν να πουλάνε τα πράγματά τους στον πεζόδρομο του Θησείου. Τελικά οι χειροτέχνες κατάφεραν να κερδίσουν τετράμηνη παράταση, ωστόσο ο νέος αντιδήμαρχος ελεύθερων χώρων Κορομάντζος ανέφερε πως μετά τη λήξη της παράτασης δεν θα δώσει άλλη ενώ θα μειώσει κάτω από 200 τις ήδη λιγοστές υπάρχουσες θέσεις. Προφανώς θα ανοίξει μεγάλη μάχη για το ποια θα είναι η διαχείριση Μπακογιάννη στην αδειοδότηση των χειροτεχνών.