Γράμματα και σχόλια
Συναυλία αλληλεγγύης στο ΚΕΘΕΑ 16/10

Συνεχίζεται η μάχη υπεράσπισης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ, από τους εργαζόμενους, τα μέλη του, τους γονείς και τους φίλους τους, συγκεντρώνοντας και τη συμπαράσταση μιας σειράς σωματείων και φορέων. 

Την Τετάρτη 16/10 το σωματείο εργαζομένων καλεί σε συναυλία αλληλεγγύης στις 6:30μμ στην πλατεία Συντάγματος. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα με μια εντυπωσιακή σε μαζικότητα και δυναμισμό συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, με τους διαδηλωτές πιασμένους ώμο με ώμο σε ένα μεγάλο κύκλο να φωνάζουν ο ένας μετά τον άλλον “είμαι ΚΕΘΕΑ”. 

Δεκάδες γέμισαν την Κυριακή 13/10 τον κινηματογράφο Studio στη γενική συνέλευση του οργανισμού όπου μεταξύ των ομόφωνων αποφάσεων ήταν η συνέχιση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, η προσφυγή στο ΣτΕ και η συγκρότηση επιτροπής -με εκπροσώπους των εργαζομένων, των μελών της απεξάρτησης και των γονέων- που θα αναλάβει την οργάνωση και το συντονισμό του αγώνα. Αφορμή για τις κινητοποιήσεις είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία θα διορίζεται στο εξής η διοίκηση του οργανισμού απεξάρτησης από την κυβέρνηση, αντί της εκλογής του από την ίδια την κοινότητα όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όπως καταγγέλουν οι υπερασπιστές του αυτοδιοίκητου, η ΠΝΠ θα φέρει αλλαγές τόσο στην ποιότητα των υπηρεσιών, στην ίδια τη θεραπεία που προσφέρεται και στις εργασιακές σχέσεις.