Περιβάλλον
Καρδίτσα: Όχι στην καταστροφή των Αγράφων

Καρδίτσα, 12/10.

Μια μαζική συγκέντρωση και δυναμική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12/10 στην Καρδίτσα ενάντια στην καταστροφή των Αγράφων. 

Με δυναμικά συνθήματα και παλμό η διαδήλωση στην οποία συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα διέσχισε τους δρόμους της πόλης για να καταλήξει σε μια μαζική συνέλευση. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Νέος Αγών”: 

“Συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα, απλοί άνθρωποι, νέοι και ηλικιωμένοι, Καρδιτσιώτες και μη, ενώθηκαν βροντοφωνάζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην καταστροφή της περιοχής από τη βιομηχανοποίηση και την τοποθέτηση γιγαντιαίων ανεμογεννητριών… Την αρχική συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας, διαδέχθηκε μια ογκώδης πορεία στο κέντρο της πόλης με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα όπως «ελεύθερα βουνά χωρίς αιολικά, κάτω τα χέρια από τα Άγραφα»”. 

Στη διαδήλωση συμμετείχαν με πανό πολλές συλλογικότητες, ανάμεσά τους και η "Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία- Ανταρσία για την Ανατροπή", η Ανοιχτή συνέλευση Καρδίτσας, μαθητές κ.α.