Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημανν
Δώστε το Σχολείο στην Πακιστανική Κοινότητα

Έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας με θέμα την έγκριση της παραχώρησης των αιθουσών του 144ου δημοτικού σχολείου για τα μαθήματα ουρντού, αραβικών και αγγλικών στα παιδιά της Πακιστανικής Κοινότητας και ελληνικών στις μητέρες τους, ζητάνε δημοτικοί σύμβουλοι της Αθήνας, μετά από έκκληση της Πακιστανικής Κοινότητας και σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της το περασμένο Σάββατο.

Όπως αναφέρει η Κοινότητα στις ανακοινώσεις της: “Στην σύσκεψη για την επαναλειτουργία του κυριακάτικου σχολείου συμμετείχαν από το 144ο δημοτικό σχολείο, ο διευθυντής και ένα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, η πρόεδρος και μέλη της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αθήνας, μέλη Ενώσεων Γονέων της Αθήνας, δημοτικοί σύμβουλοι από την Ανοιχτή Πόλη, την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Ακόμη, η ΚΕΕΡΦΑ, ο ΣΥΠΡΟΜΕ, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι και όλες μας δήλωσαν την πλήρη συμπαράστασή τους ώστε τα παιδιά μας επιτέλους να βρεθούν στο κυριακάτικο σχολείο τους, το οποίο εδώ και δύο χρόνια μπήκε αρμονικά στην ζωή της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς... 

Τη μέρα συνεδρίασης της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου καλούμε όλους όσους και όσες μας συμπαραστέκονται να είναι εκεί δίπλα στα παιδιά με κινητοποίηση”.

Ήδη αίτημα για έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας έχουν αποστείλει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χ. Τεντόμα ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας Π. Κωνσταντίνου καθώς και οι κοινοτικοί σύμβουλοι της κίνησης σε έξι διαμερίσματα της Αθήνας. Όπως αναφέρουν: “Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας οφείλει να βάλει τέλος στην αναμονή των 120 παιδιών και στην αγωνία τους να μπουν στις σχολικές αίθουσες... Μας είναι ακατανόητο, να περιμένει ο Δήμος της Αθήνας πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης των εθελοντών εκπαιδευτικών από την πρεσβεία του Πακιστάν(!) για τη λειτουργία ενός σχολείου από την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα”, της οποίας μέλη έχουν τεθεί στη μαύρη λίστα, εξ αιτίας των καταγγελιών τους για διαφθορά στην ίδια την πρεσβεία... Σας καλούμε να συγκαλέσετε μέχρι την Παρασκευή 8 Νοέμβρη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας με σκοπό το κυριακάτικο σχολείο της κοινότητας να λειτουργήσει κανονικά από τις 10 Νοεμβρίου”.

Όπως δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου: “Ο κύριος Μπακογιάννη συνάντησε τον εκπρόσωπο της πρεσβείας του Πακιστάν χωρίς να ανακοινώσει δημόσια τι συζήτησαν. Το καταλάβαμε, όμως, από την εισήγηση ότι 'στα μαθήματα Ουρντού και Αραβικών δεν υπάρχουν έγγραφα που να πιστοποιούν ότι γίνονται υπό την εποπτεία της αντίστοιχης Πακιστανικής πρεσβείας ελέγχοντας την καταλληλότητα των εκπαιδευτικών και της ύλης'(!)”.