Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημανν
Νέα Ιωνία: Εκδήλωση της κίνησης "Εκτός Σχεδίου" 2/11

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ Νέας Ιωνίας εκδήλωση της αριστερής ριζοσπαστικής κίνησης Εκτός Σχεδίου με θέμα "Η πάλη ενάντια στην ακροδεξιά τη νέα περίοδο", με ομιλητές τους Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Μπάμπη Σπυρόπουλο, δημοσιογράφο του ΠΡΙΝ και Λουκά Σταμέλλο, μέλος του omnia TV.

Σε ένα αρκετά μαζικό χώρο, από την προσέλευση του κόσμου, συζητήθηκαν εκτενώς όλες οι στιγμές της αντιρατσιστικής και αντιναζιστικής πάλης από το 2009 μέχρι σήμερα. Από την πρώτη δράση του προπομπού των νεοναζί, του ΛΑ.Ο.Σ, στην είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή, που συνοδεύτηκε από πογκρόμ των ταγμάτων εφόδου της κατά των μεταναστών και χτυπήματα ενάντια σε αριστερούς αγωνιστές, αναρχικούς και νεολαίους, μέχρι την μεγάλη στιγμή αυτής της πάλης, την δίκη των νεοναζί η οποία συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Πλούσια η συζήτηση, πολλά τα ερωτήματα αγωνίας για την κατάληξη της δίκης, τα νέα βήματα της αντιναζιστικής πάλης που χρειάζεται το κίνημα να έχει και τον μη εφησυχασμό για την έξοδο της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή, λόγω του ρατσισμού του Βελόπουλου και της “Ελληνικής Λύσης”. Όλα αυτά, συνοδευόμενα από τοποθετήσεις για τις μεγάλες πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε για ένα άλλο μεγάλο ζήτημα της περιόδου, αυτό των προσφύγων, την επανεμφάνιση των δήθεν αγανακτισμένων κατοίκων, με σαφή ρατσιστικό χαρακτήρα, στις περιοχές που προορίζονται για τη δημιουργία δομών για τους πρόσφυγες.

Με την έμπνευση από την εκδήλωση αυτή, η κίνηση Εκτός Σχεδίου κάλεσε στη μαζική και μαχητική κινητοποίηση στις 6 Νοέμβρη, στις 8:30πμ, στο Εφετείο Αθηνών, την ημέρα απολογίας του φύρερ των νεοναζί Μιχαλολιάκου.