Η Αριστερά
Οικονομική Εξόρμηση της Εργατικής Αλληλεγγύης

Στα 18.770 ευρώ ανέβηκε ο δείκτης της οικονομικής εξόρμησης της Εργατικής Αλληλεγγύης με τα 5.350 ευρώ που συγκεντρώθηκαν τη βδομάδα που πέρασε. Ευχαριστούμε όσες και όσους συμμετείχαν στο μονοήμερο εκδηλώσεων «Ένας κόσμος σε αναβρασμό», που εκτός από μεγάλη συμμετοχή, πλούσια συζήτηση και ενθουσιασμό σήμανε και μια καλή ώθηση για την οικονομική καμπάνια. Ευχαριστούμε τα σωματεία που ενίσχυσαν οικονομικά αγοράζοντας προσκλήσεις καθώς και τους Λεωνίδα Κ., Κατερίνα Α. και Τάσο Α. που γράφτηκαν συνδρομητές. 

Ευχαριστούμε επιπλέον τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συγκέντρωσαν 40 ευρώ στο Κουκάκι, 20 ευρώ σε εταιρεία καθαρισμού στο Ηράκλειο και άλλα τόσα σε εξορμήσεις, 24 στη ΔΕΗ Ρουφ, 5 στο Κρατικό Νίκαιας, καθώς και για τις προσωπικές σας ενισχύσεις: 

Από 30 ευρώ Δημήτρης Ρ., Νίκος Π., Γιώργος Λ. 25, από 20 ευρώ Γιώργος Φ., Μάνθος Α., Μαρία Α., Κώστας Τ., Λευτέρης Μπ., Νίκος Κ., Πάρη Κ., Γιάννης Σ., Νίκος Γ. 15, από 10 ευρώ Αντώνης Φ., Αριάν Κ., Μαρία Τ., Κώστας Στ., Μανώλης Μ., Αλέξανδρος Κ., Γιάννης Κ., από 5 ευρώ Γιάννης Μ., Άρτεμις Μ., Δανάη Κ., Βάσω Ν., Αντώνης Σ., Βαγγέλης Ν., Νίκος Γλ., Νίκος Κ.

 

Στο πλευρό των απεργών

Παρεμβαίνουμε διακινώντας την Εργατική Αλληλεγγύη στο χώρο της ΔΕΗ στο Ρουφ εδώ και χρόνια. Την τελευταία βδομάδα η συζήτηση επικεντρώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στην επίθεση της κυβέρνησης που ετοιμάζεται να διαλύσει τη ΔΕΗ με ψέματα περί «απολιγνιτοποίησης» και πράσινης ανάπτυξης. 

Όλοι συμφωνούσαν ότι μόνο με δυνατές απεργίες μπορούμε να ακυρώσουμε αυτά τα σχέδια, δείχνοντας τη διάθεση που κυριαρχεί στη βάση. Διάθεση που εκφράστηκε και με τα 5 φύλλα της εφημερίδας που δώσαμε και τα 24 ευρώ που συγκεντρώσαμε σαν οικονομική ενίσχυση. 

Η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ξεκινάει μετά και την απόφαση της ΓΕΝΟΠ για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Η Εργατική Αλληλεγγύη θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων μέχρι τη νίκη!

Δημήτρης Τσώλης
πυρήνας ΣΕΚ Πετραλώνων - Χαμοστέρνας