Περιβάλλον
Φυλή: Η μάχη του ΧΥΤΑ κλιμακώνεται

Μεγάλο συλλαλητήριο ενάντια στην επέκταση του ΧΥΤΑ της Φυλής και σε όλα τα εγκληματικά -για το περιβάλλον και τη ζωή των κατοίκων της Δυτικής Αττικής- σχέδια κυβέρνησης και περιφέρειας σχετικά με τη διαχείριση των απορριμάτων, οργανώνεται την Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο Πετρούπολης. Την κινητοποίηση, με κεντρικό αίτημα το άμεσο και οριστικό κλείσιμο της χωματερής, καλούν το Σωματείο Εργαζόμενων του δήμου Πετρούπολης, οι ΕΛΜΕ Γ Δυτικής Αθήνας και Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.Γληνός» και άλλα συνδικάτα, περιβαλλοντικές κινήσεις όπως το Δυτικό Μέτωπο, δημοτικά σχήματα ανάμεσά τους η Ανυπότακτη Πετρούπολη, και πολλές ακόμα συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής, ενώ έχει τη στήριξη του δήμου Πετρούπολης.

Τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στη Λεωφόρο Θηβών, ενώ την επόμενη μέρα, Πέμπτη 19 Δεκέμβρη, όλοι μαζί καλούν σε συναυλία στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης στις 8μμ. 

“Μας ετοιμάζουν μία ακόμα εφιαλτικότερη κατάσταση: Νέα επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής με ορίζοντα δεκαετίας (Γ’ φάση) και αξιοποίηση των ανενεργών λατομείων στη Δυτική Αθήνα –μεταξύ των οποίων και το λατομείο Μουσαμά στα όρια της Πετρούπολης– για την κατασκευή ΧΥΤΥ. Ταυτόχρονα πληθαίνουν οι συζητήσεις για τη δημιουργία εγκαταστάσεων καύσης σκουπιδιών στην Αττική (προτάσεις δήμου Αθηναίων για συνεργασία με τον δήμο Ασπροπύργου για το χτίσιμο τέτοιας μονάδας στον Ασπρόπυργο, προτάσεις δήμου Ιλίου μερικούς μήνες πριν). Ενώ τέλος, η νέα κυβέρνηση έχει στρώσει το έδαφος (με σχετικό πολυνομοσχέδιο) για την εκχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων σε ιδιώτες”, αναφέρει ανακοίνωση που συνυπογράφουν η Χωματερή stop–πολίτες εν δράσει, ο Ελεύθερος Κοινωνικός χώρος Βοτανικός Κήπος, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ.Γληνός», η Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων Δ.Πετρούπολης, η Ανυπότακτη Πετρούπολη, το Ασυμβίβαστο Ίλιον.