Πολιτισμός
Εκδηλώσεις στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο

Σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εκδηλώσεις, νέες εκδόσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές μας καλεί το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο εν όψει των γιορτών!

Την Κυριακή 22 Δεκέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή την επέτειο του Δεκέμβρη του '44, οργανώνεται στο χώρο του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου (Φειδίου 14, πίσω από Τιτάνια-Ρεξ) εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων «Αντίσταση, η Επανάσταση που χάθηκε» και του συλλογικού τόμου «Από την Απελευθέρωση στα Δεκεμβριανά». Ομιλητές θα είναι οι ιστορικοί Μιχάλης Λυμπεράτος και Προκόπης Παπαστράτης, επιμελητές του συλλογικού τόμου, καθώς και ο Λέανδρος Μπόλαρης, συγγραφέας του βιβλίου για την Αντίσταση.

Έκθεση

Παράλληλα στο χώρο του βιβλιοπωλείου θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας αφιερωμένη στους αγώνες των γυναικών για την απελευθέρωση από τη σεξιστική καταπίεση. Στα 110 χρόνια από το συνέδριο που καθιέρωσε την 8 Μάρτη σαν Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας, το ΜΒ προτείνει σε όλες και όλους να επισκεφτούν την έκθεση και να προμηθευτούν το βιβλίο “Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών” που μέσα στο πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του έχει κάνει δύο εκδόσεις και ετοιμάζεται για την τρίτη. Είναι το βιβλίο που έπαιξε κρίσιμο ρόλο για να μετατραπεί η περσινή 8 Μάρτη για πρώτη φορά σε απεργία στην Ελλάδα και αντίστοιχη θα είναι η συνεισφορά του για έναν ακόμα μεγαλύτερο απεργιακό εορτασμό στις 8 Μάρτη του 2020.

Τέλος, από τις 11 Δεκέμβρη μέχρι τις 5 Γενάρη, με αγορές άνω των 20 ευρώ στις εκδόσεις του, το ΜΒ προσφέρει έκπτωση 40%, ενώ στο χώρο του θα υπάρχουν εκατοντάδες τίτλοι βιβλίων για όλο τον κόσμο που ψάχνει ιδέες και προοπτική για να παλέψει ενάντια σε αυτό το χρεοκοπημένο σύστημα.