Εργατικό κίνημα
Συμβασιούχοι ΟΑΕΔ - Στο δρόμο ξανά 10/1

Μεγάλη διαδήλωση οργανώνει την Παρασκευή 10 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια  το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζομένων του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης του ΟΑΕΔ για 5.500 πτυχιούχους ηλικίας 22-29. 

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους: “Εδώ και δύο μήνες βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις ενόψει της λήξης των συμβάσεών μας. Καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργαζόμαστε ισότιμα με κάθε άλλο εργαζόμενο/η στις υπηρεσίες μας. Ωστόσο η κυβέρνηση επιλέγει να απολύσει τους 3.650 εργαζόμενους του προγράμματος αφήνοντας, από τη μία τις υπηρεσίες ξεκρέμαστες χωρίς καμία πρόθεση για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, και από την άλλη οδηγώντας μας στην ανεργία.

Αρνούμαστε να δεχτούμε το παρόν και το μέλλον που μας φτιάχνουν. Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε την ανανέωση των συμβάσεών μας. Ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όσες/ους εργάζονται με ελαστικές σχέσεις, που βρίσκονται, έχουν βρεθεί ή προβλέπεται να βρεθούν σε κάποιο πρόγραμμα ανακύκλωσης της ανεργίας του ΟΑΕΔ. Αφορά κάθε εργαζόμενο/η είτε μόνιμο, είτε ΙΔΟΧ, είτε ΙΔΑΧ, είτε στον ιδιωτικό, είτε στο δημόσιο τομέα, που βλέπει τα δικαιώματά του μέρα με τη μέρα να περιστέλλονται.

Διεκδικούμε άμεση ανανέωση-παράταση της σύμβασής μας για χρονική διάρκεια ίση με την αρχική προκήρυξη, να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας, καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα”.

Στήριξη και συμμετοχή στη διαδήλωση αποφάσισε το Σωματείο Εργαζόμενων στον Αγ. Σάββα.