ΕΘΝΟΣ: Όχι απολύσεις και μείωση μισθών

«Ή θα υπογράψετε ατομικές συμβάσεις (το αποκαλούν ιδιωτικό συμφωνητικό) με το οποίο, θα δεχθείτε μειώσεις 10%, για τρία χρόνια, όσοι παίρνετε πάνω από 1.300 ευρώ μεικτά ή θα απολυθούν 100 συντάκτες. Όποιος δεν δεχτεί θα πάρει ακέραια την αποζημίωση και θα πάει σπίτι του». Κι όλα αυτά να ισχύσουν από την 1η Ιουνίου. Ταυτόχρονα κοινοποίησε ότι θα προβεί άμεσα σε μειώσεις των ενθέτων, τόσο στο ημερήσιο όσο και στο Κυριακάτικο φύλλο, αλλά και σε μειώσεις των σελίδων όσων ενθέτων αποφασιστεί να συνεχίσουν να εκδίδονται. Γεγονός που σημαίνει κι άλλες απολύσεις…

Να θυμίσουμε ότι τον τελευταίο χρόνο στο συγκρότημα έχουν γίνει τουλάχιστον 300 απολύσεις (δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών) και μειώσεις τόσο στον αριθμό των συντακτών που δουλεύουν Κυριακές, όσο και στους κυριακάτικους μισθούς (αντί συν 175% επί του ημερομισθίου που προβλέπει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η αμοιβή μειώθηκε παράνομα στο 75%). Επίσης να θυμίσουμε ότι πριν τελειώσει την καταχρηστική προεδρεία του ο Σόμπολος στην ΕΣΗΕΑ, πρότεινε ο ίδιος (!) μειώσεις 10% στους μισθούς των συντακτών για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση.

Συγχώνευση

Οι αρχισυντάκτες του «Έθνους» διαβεβαίωσαν τους εργαζόμενους ότι οι ίδιες περικοπές θα γίνουν στην «Ημερησία» και θα ακολουθήσει ο ΔΟΛ. Ο Μπόμπολας προέβλεψε το κλείσιμο της «Ελευθεροτυπίας» και άλλων εφημερίδων και προανήγγειλε ουσιαστικά τη συγχώνευση των μεγάλων καναλιών σε δύο μόνο. Πιστεύει ότι οι εφημερίδες που θα μείνουν στα περίπτερα θα είναι το «Έθνος», τα «ΝΕΑ», η «Καθημερινή» και –ενδεχομένως- ο «Ελεύθερος Τύπος», ενώ ουσιαστικά προανήγγειλε τη συγχώνευση των τεσσάρων μεγάλων καναλιών σε δύο ( Mega- Star και ANT1- Alpha) αφήνοντας χωρίς σχολιασμό το μέλλον του ΣΚΑΙ.

Η ανακοίνωση έγινε την ώρα που αρκετός κόσμος, συμπεριλαμβανομένης της εκπροσώπου, είχε ήδη φύγει. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν την επόμενη μέρα σε συνελεύσεις, ενώ την επόμενη εβδομάδα, στις 25 και 26 Μαϊου πραγματοποιούνται εκλογές στην ΕΣΗΕΑ. Στηρίζουμε «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» για να μη «γυρίσει η δημοσιογραφία 30 χρόνια πίσω», όπως θέλουν ο Μπόμπολας, ο Σόμπολος, ο Ψυχάρης, ο Αλαφούζος, ο Αναστασιάδης, ο Κουρής, ο Κωστόπουλος, η κυβέρνηση, η τρόικα και οι φίλοι τους.

Διαβάστε επίσης

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ