Εργατικό κίνημα
Μετρό: Εκλογές στο Σωματείο, 3/3

Την Τρίτη 3 Μάρτη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για ΔΣ στο Σωματείο των Εργαζόμενων στην Λειτουργία του Μετρό της Αθήνας (ΣΕΛΜΑ). Η νέα παράταξη Συγκοινωνιακή Ακηδεμόνευτη Συσπείρωση (ΣΑΣ) που στηρίχτηκε από τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης (ΣΕΑ) ήρθε τρίτη σε σειρά με 25 ψήφους αλλά δεν κατάφερε να εκλέξει έδρα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα πρώτη δύναμη ήρθε η Ενιαία Εργατική Κίνηση (του απερχόμενου προέδρου Σπύρου Ρεβύθη) που πήρε 353 ψήφους και έβγαλε 9 έδρες και δεύτερη η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) που πήρε 80 ψήφους και έβγαλε 2 έδρες. 

Ο Νίκος Σμπαρούνης, εργαζόμενος στο Μετρό και υποψήφιος με την ΣΑΣ μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Αν και εμείς τελικά δεν καταφέραμε να εκλεγούμε γενικά η εικόνα του νέου ΔΣ που προέκυψε από τις εκλογές  είναι πολύ καλύτερη από την προϋπάρχουσα. Απ' ότι φαίνεται πλέον δεν έχουν εκλεγεί καθόλου φιλοεργοδοτικοί συνδικαλιστές και φιλοκυβερνητικά φερέφωνα που είχαν παρουσιαστεί το προηγούμενο διάστημα.

Παρόλα αυτά έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Ειδικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες της εξάπλωσης του Κορονοϊού χρειάζεται να αναδείξουμε και τα ζητήματα προστασίας των εργαζόμενων αλλά και του κοινού. Τα ημίμετρα και οι απολυμάνσεις δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές είναι αφού έχουμε τον συνωστισμό πολλών ανθρώπων σε περιορισμένους χώρους. Χρειάζεται σαν σωματείο να διεκδικήσουμε περαιτέρω προστασία γιατί έχω την εντύπωση ότι όλα όσα μας έχουν πει ως τώρα έχουν μόνο ψυχολογικό και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα”.