Εργατικό κίνημα
Αγώνας στο Υπουργείο Οικονομικών: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, 10/3

11/12/19, Κινητοποίηση στο Υπ.Οικ.

Σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούσαν οι Ομοσπονδίες του ΥΠΟΙΚ, καθώς και το Συντονιστικό για την Μισθολογική Εξομοίωση,  την Τρίτη 10/3, 4μμ στο υπουργείο, με αίτημα την μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων. 

Η κινητοποίηση είναι καταρχήν μια πρώτη απάντηση στην κοροϊδία από πλευράς Σταϊκούρα ο οποίος, αν και είχε υποσχεθεί συνάντηση με τις Ομοσπονδίες τέλη Φλεβάρη με προσανατολισμό την επίλυση του ζητήματος μέχρι τέλη Μάρτη, όχι μόνο αθέτησε την υπόσχεσή του αλλά ταυτόχρονα άρχισε να διαρρέει φήμες ότι τελικά η “λύση” θα δοθεί τον Ιούνη. 

Ακόμη περισσότερο, είναι μια πρώτη αντίδραση στην τροπολογία που ψηφίστηκε στα μέσα Φλεβάρη, σύμφωνα με την οποία πλέον στην ΑΑΔΕ μπορεί να εφαρμοστεί Ειδικό Μισθολόγιο (και Αξιολόγηση) που θα διαχωρίζει τους υπαλλήλους της από το υπόλοιπο δημόσιο.

Παρά την προφανή διάθεση της κυβέρνησης να δείξει ένα σκληρό “προσωπείο” στα αιτήματα των εργαζομένων, η κινητοποίηση μόνο δεδομένη δεν ήταν. Χρειάστηκε και η συντονισμένη παρέμβαση των νέων συναδέλφων μέσω του Συντονιστικού τους στα Γενικά Συμβούλια τόσο της ΠΟΕ–ΔΟΥ όσο και της ΟΤΥΕ προκειμένου να βγει αγωνιστική απόφαση, αντί για στάση αναμονής για το πότε ο Υπουργός θα καλούσε τις Ομοσπονδίες για διάλογο.

Πλέον η επιτυχία της συγκέντρωσης, πέρα από την δική της σημασία, είναι και ένας “πρόλογος” για την 24ωρη απεργία που έχει καλεστεί, καταρχήν από την ΠΟΕ–ΔΟΥ, για τις 18/3. Αν και ήδη υπάρχουν προσπάθειες υπονόμευσης της απόφασης που πιέζουν για να πάει για αργότερα, είναι τελικά κρίσιμο ο κόσμος στο ΥΠΟΙΚ να δείξει διάθεση κλιμάκωσης και όχι αναβλητικότητας μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Νίκος Τουρνάς, 
μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΓΓΔΕ, μέλος του  Συντονιστικό για την Μισθολογική Εξομοίωση σε ΑΑΔΕ - ΥΠΟΙΚ