Κορονοϊός
Αγώνας για να σώσουμε ζωές: Δεν θα μας φιμώσουν!

“Με μάσκες, αλλά όχι φιμωμένοι”, γράφει η Γαλλίδα γιατρίνα στο μήνυμά της

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες από εργαζόμενους και σωματεία για τα αίσχη της κυβέρνησης και των εργοδοτών στους χώρους δουλειάς. Οι 40.000 απολύσεις που καταγράφονται ήδη για το μήνα Μάρτιο είναι σίγουρα η πιο τρανταχτή απόδειξη για την προσπάθεια των αφεντικών, με τη στήριξη της κυβέρνησης, να φορτώσουν την κρίση της πανδημίας στις πλάτες των εργαζόμενων. Αλλά και όσοι συνεχίζουν -και θα συνεχίσουν και στην κατάσταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας- να πηγαίνουν στη δουλειά τους, έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυτη κυβερνητική και εργοδοτική αδιαφορία για τη ζωή τους.

Από τις πρώτες καταγγελίες ήταν αυτή των εργαζόμενων στην Teleperformance, τη «μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών τηλεφωνικής υποστήριξης στην Αθήνα, απασχολώντας πάνω από 8.500 υπαλλήλους», όπως ανέφεραν περιγράφοντας τις τραγικές συνθήκες με εργαζόμενους σε απόσταση 30-40 εκατοστών μεταξύ τους χωρίς γάντια, μάσκες κλπ. Μιλούσαν επίσης για εξοπλισμό που δεν απολυμαίνεται, για ελέγχους της θερμοκρασίας τους όχι από ειδικούς αλλά από… τους σεκιουριτάδες, ακόμα και για άρνηση σε εργαζόμενους που είχαν ταξιδέψει στο εξωτερικό να δουλέψουν από το σπίτι τους.

«Στις ιδιωτικές μονάδες Υγείας όχι μόνο δεν γίνεται επίταξη από την κυβέρνηση όπως θα έπρεπε, αλλά οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο έλεος των εργοδοτών», μας είπε ο Κώστας Πολύδωρος, από το Σωματείο Εργαζόμενων Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής. «Σε μέσα ατομικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά καταγγέλλονται ελλείψεις, γυάλινα προστατευτικά τζάμια στα γκισέ δεν υπάρχουν, διαλογή ασθενών έξω από το χώρο και αξιολόγησή τους με ειδικά όργανα (πχ θερμομέτρηση) όπως απαιτεί το σωματείο δεν έχει εφαρμοστεί. Την ίδια ώρα που μπορεί να χρεώνουν τα τεστ πανάκριβα, δεν γίνονται έλεγχοι στους εργαζόμενους, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για κρούσματα μεταξύ των εργαζόμενων χωρίς σωστή αντιμετώπιση για όλους τους υπόλοιπους μετά».

Η κατάσταση στις τράπεζες δεν είναι διαφορετική. Όπως καταγγέλλει για παράδειγμα ο Σύλλογος Δανειζόμενου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα, την Παρασκευή  20/3 το πρωί, σε κτίριο της Eurobank, οι εργαζόμενοι δουλεψαν παρά το γεγονός ότι υπήρχε επιβεβαιωμένο κρούσμα: «Κανείς δεν είχε το δικαίωμα να αποχωρήσει παρά μόνο μία ώρα πριν το τέλος της βάρδιας όταν τους έδωσαν εντολή να αδειάσουν το κτίριο γιατί θα γινόταν απολύμανση(!)... Το Σωματείο μας έκανε συνεχείς προσπάθειες να έρθει σε επικοινωνία με την Mellon Technologies, την μία από τις εργολαβικές εταιρείες που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους στο συγκεκριμένο κτίριο, αλλά οι προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Όταν τελικά καταφέραμε να βρούμε την υπεύθυνη της εταιρείας στο κινητό της, το πρώτο που είχε να μας ρωτήσει ήταν πού βρήκαμε το κινητό της (!). Δεν μας έδωσε καμία απάντηση, μας έκλεισε το τηλέφωνο, λέγοντας ότι θα μας καλέσει αργότερα, πράγμα που δεν έγινε ποτέ».

ΜΑΠ, ΒΑΕ και μόνιμη εργασία

Στον ΑΒ Βασιλόπουλο, αντί για μέσα ατομικής υποστήριξης δόθηκε στους εργαζόμενους κείμενο που τους πρότεινε αν θέλουν να απευθυνθούν σε... γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης! «Όλοι οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία ελαστικοί και κακοπληρωμένοι, είμαστε εδώ, στην πρώτη γραμμή χωρίς μέσα προστασίας, σε απόλυτη έκθεση στον ιό», αναφέρει η καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα Εργαζόμενων στο χώρο. «Δε μας λείπει η ψυχολογική βοήθεια αλλά η πρακτική, ουσιαστική στήριξη με μέτρα ατομικής προστασίας, η ξεκούραση, η πραγματική στήριξη με μετατροπή των ελαστικών θέσεων σε πλήρη εργασία. Μας λείπει το γεγονός πως σε αυτές τις συνθήκες δεν αναγνωρίζεται η εργασία μας σαν ανθυγιεινή. Μας λείπουν τα βασικά, στοιχειώδη μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί». Η κατάσταση δεν είναι διαφορετικά στα υπόλοιπα σούπερ μάρκετ.

Απολύσεις, «τροποιητικές συμβάσεις» με σημαντικές μειώσεις αποδοχών, αναστολή έντυπων εκδόσεων με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους, έχουν αρχίσει να χτυπούν τα ΜΜΕ. Ενώ και στην ΕΡΤ, οι καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ για τα ανεπαρκή μέτρα της διοίκησης είναι συνεχείς. Καταγγελίες για τις κυβερνητικές και εργοδοτικές ευθύνες και πρακτικές έχουν βγάλει επίσης η ΠΕΝΕΝ, η ΕΝΕΔΕΠ (Ένωση Εργαζόμενων COSCO), το Σωματείο Εργολαβικών στη ΔΕΣΦΑ, το Σωματείο Εργαζόμενων στη Vodafone, το Πανελλήνιο Συντονιστικό στο Βοήθεια στο Σπίτι, δεκάδες ακόμα σωματεία και επιτροπές εργαζόμενων.

«Όπως καταγγέλλει η Αριστερή Πρωτοβουλία Τεχνικών στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Κεντρικής Μακεδονίας είναι δεκάδες οι εταιρίες που παραβιάζουν τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, που αναγκάζουν τους εργαζόμενούς τους να συνεχίσουν να δουλεύουν χωρίς να λαμβάνονται μέτρα προστασίας ή τους εξωθούν σε άδειες άνευ αποδοχών», μας είπε η Δήμητρα Κομνιανού. «Δεν υπάρχει καμία πρόληψη για τους εργαζόμενους με μπλοκάκι που συνεχίζουν να εργάζονται ή παύουν την εργασία τους χωρίς αποζημίωση αφού δεν καλύπτονται από τις άδειες ειδικού σκοπού. Τα εργοτάξια συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς μέτρα προστασίας, αποτελώντας μια υγειονομική βόμβα, εκθέτοντας όλους τους εργαζόμενους στον ιό με τεράστιες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Ακόμα και οι εταιρίες που εφαρμόζουν το μοντέλο της “εργασίας από το σπίτι” βρήκαν μεγάλη ευκαιρία να τεντώσουν τα ωράρια σα λάστιχο και να απαιτούν από τον εργαζόμενο να είναι διαρκώς σε επαγρύπνηση, αφού “σπίτι είσαι, δεν έχεις άλλες υποχρεώσεις”. Άλλωστε το μέτρο της “τηλε-εργασίας” δεν αποτελεί γι’ αυτούς ένα έκτακτο μέτρο ανάγκης για την προστασία των εργαζόμενων, αλλά ένα crash test για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και μετά το πέρας της πανδημίας. Υπάρχουν άλλωστε επιχειρήσεις που εφαρμόζουν την “τηλεεργασία” και ταυτόχρονα δηλώνουν τους εργαζόμενους σε άδεια!. Σε αυτό ήρθε να προστεθεί ότι οι Μηχανικοί μέχρι στιγμή δεν δικαιούνται ούτε το ελάχιστο επίδομα των 800 ευρώ με αποτέλεσμα μαζικά ο κόσμος να μένει για όλο αυτό το διάστημα πολλές φορές χωρίς καθόλου εισόδημα».

Στην πλατφόρμα που άνοιξε η ΓΣΕΕ γίνεται λόγος για καταιγισμό καταγγελιών: «Οι καταγγελίες αφορούν όλους τους κλάδους της οικονομίας και κατηγοριοποιούνται σε καταγγελίες για μη χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, για καταγγελίες συμβάσεων εργασίας που έγιναν πριν την ημερομηνία εξαγγελίας της ρήτρας διατήρησης των θέσεων εργασίας (ως προαπαιτούμενου για τις ελαφρύνσεις των επιχειρήσεων), για μετατροπές συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασίας και μερικής απασχόλησης, για παράνομες διαθεσιμότητες και άδειες άνευ αποδοχών, για επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές παρά την απαγόρευση λειτουργίας τους, για μη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, για εξαντλητικά και υποαμειβόμενα ωράρια εργασίας στον κλάδο των σούπερ μάρκετ, για εταιρείες call centers που στοιβάζουν στα τηλεφωνικά κέντρα εκατοντάδες εργαζόμενους».