Κορονοϊός
Αγώνας! Για να σώσουμε ζωές: Νοσοκομεία - Ακόμα μια φορά, πιο δυνατά

«Στις 28 Απρίλη η φωνή μας θα ακουστεί ακόμα μία φορά. Ακόμα πιο δυνατά!», έλεγε το κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ για τη νέα πανελλαδική μέρα δράσης των υγειονομικών, μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης κινητοποίησης στις 7 Απρίλη. Κι είχε δίκιο, καθώς σε δεκάδες νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας σε όλη τη χώρα έγιναν για άλλη μια φορά μαζικές συγκεντρώσεις εργαζόμενων απαιτώντας την άμεση στήριξη του ΕΣΥ. Στο πλευρό τους στάθηκαν ξανά δεκάδες σωματεία, συλλογικότητες, μαζικοί φορείς και οργανώσεις της αριστεράς.

Από το ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου έγινε η κεντρική συγκέντρωση της ΕΝΙΘ μέχρι το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και από τον Άγιο Σάββα, το Γεννηματάς και το Σωτηρία μέχρι το ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης, εκατοντάδες υγειονομικοί πανελλαδικά βγήκαν στα προαύλια, έδωσαν συνεντεύξεις τύπου και προχώρησαν σε παραστάσεις στις διοικήσεις ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει να μην ικανοποιεί τα αιτήματά τους.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ και όλων των υγειονομικών προχώρησαν και σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Τιμώντας την μνήμη των υγειονομικών που έχασαν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο, οι κινητοποιήσεις διεκδίκησαν: Μονιμοποίηση των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρόσληψη όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού (γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού) για τη στελέχωση των νοσοκομείων και των Κ.Υ. Μέτρα και μέσα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια των υγειονομικών. Ένταξη στα BAE.

Ήταν μια ακόμα δυνατή πρόγευση για τις απεργιακές διαδηλώσεις της Πρωτομαγιάς.