Εκπαίδευση και νεολαία
30 Απρίλη: Δυνατό μήνυμα ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία

Μαζική ήταν η συγκέντρωση δασκάλων, καθηγητών, φοιτητών και μαθητών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Κεραμέως, την Πέμπτη 30/4 στην Αθήνα, όπου καλούσαν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ και πλήθος πρωτοβάθμιων συλλόγων. Συγκεντρώσεις έγιναν και σε άλλα σημεία της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά, την Ξάνθη κ.α.

Οι διαδηλωτές στην κινητοποίηση της Αθήνας, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή, τηρώντας τους υγειονομικούς κανόνες και διαδήλωσαν πέριξ του Συντάγματος διεκδικώντας ότι δεν θα περάσει το νομοσχέδιο που “μετατρέπει το σχολείο σε συνεχή εξεταστική αρένα, φέρνει ξανά την τράπεζα θεμάτων, την βάση/κόφτη του 10, την αξιολόγηση, την αύξηση μαθητών στις σχολικές αίθουσες αντί για δραματική μείωση και μια σειρά αντιδραστικές αλλαγές” όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί του αντικαπιταλιστικού δικτύου "Η Τάξη μας" που έδωσαν το παρών στην κινητοποίηση. 

Μαζί

Μαζί τους διαδήλωσαν μεταξύ άλλων και οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΣΕΚ, οι μαθητές/τριες Anticapitalista, η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, ενώ χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθηναν και οι απεργοί συμβασιούχοι της Υπηρεσίας Ασύλου. 

Οι ανακοινώσεις της Κεραμέως για άνοιγμα των σχολείων ήταν, μαζί με την αντίσταση στο νομοσχέδιο, το άλλο μεγάλο ζήτημα στο οποίο οι εκπαιδευτικοί δήλωναν την αντίθεσή τους.

Ήταν η τρίτη και ίσως η μαζικότερη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών μετά από αυτές που έγιναν στις 16 Απρίλη στο Υπουργείο Παιδείας και στις 24 Απρίλη στο Σύνταγμα, όπου σύμφωνα με την “Τάξη μας” έσπασαν “τον παραλογισμό των μέτρων ενάντια σε διαδηλώσεις – όπου τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας – σε πλήρη αντίθεση με το ΥΠΑΙΘ, που χωρίς καμιά υποδομή θέλει να ξανανοίξει τα σχολεία”.