Βlack Lives Matter, Refugee Lives Matter! Με αυτό το σύνθημα ετοιμάζονται να διαδηλώσουν την Παρασκευή 26 Ιούνη στις 7μμ στο Σύνταγμα και ταυτόχρονα σε μια σειρά πόλεις πανελλαδικά, πρόσφυγες που θα ξεκινήσουν οργανωμένα με πούλμαν από τα καμπ, απαιτώντας άσυλο και στέγη ενάντια στις μαζικές εξώσεις και τις απελάσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Μαζί τους και οι μετανάστες που διεκδικούν χαρτιά και νομιμοποίηση ενάντια στις σκούπες της αστυνομίας και το στοίβαγμα τους στις φυλακές. Μαζί τους και η ΚΕΕΡΦΑ (που ήδη κυκλοφορεί αφισάκι σε 4 γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, φαρσί και αραβικά) αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, συνδικάτα, φοιτητικοί σύλλογοι, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κινήσεις ΛΟΑΤΚΙ, πρωτοβουλίες για το περιβάλλον. Ενώ την επόμενη μέρα, το Σάββατο 27 Ιούνη, οργανώνεται μεγάλη εκδήλωση και συναυλία στα Γήπεδα Μπάσκετ Ρουφ.
Στη μαζική σύσκεψη που οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ την Πέμπτη 11/6 συμμετείχαν επιτροπές προσφύγων από τα καμπ Ελαιώνα, Σχιστού, Ριτσώνας, Μαλακάσας, Κορίνθου, και μέσω διαδικτυακής σύνδεσης από τα καμπ Διαβατών, Κατσικά, Ριτσώνας καθώς και από άλλες δομές. Τη σύσκεψη παρακολούθησαν διαδικτυακά και αγωνιστές-τριες από τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο, τα Χανιά.
Συγκλονιστικές
Συγκλονιστικές ήταν οι τοποθετήσεις πολλών προσφύγων, ανάμεσά τους γυναίκες από το Αφγανιστάν και τη Συρία, οι οποίες ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν αν πεταχτούν στο δρόμο μετά την 1η Ιούλη όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση. Χωρίς νερό και τουαλέτες, χωρίς πρόσβαση σε περίθαλψη και εκπαίδευση για τα παιδιά τους – πολλά από τα οποία παρακολουθούσαν ήδη μαθήματα στα σχολεία – χωρίς καμία φροντίδα. Υπογράμμισαν, επιπλέον, την απανθρωπιά της απότομης διακοπής του επιδόματος -cash card- οδηγώντας στην πείνα χιλιάδες πρόσφυγες.
Δυναμικό παρών στη σύσκεψη έδωσαν οι Αφρικανικές κοινότητες της Αθήνας, το Δίκτυο των Αφρικανικών Οργανώσεων, η Κοινότητα Καμερουνέζων Ελλάδος, η Κοινότητα Γουϊνέας, οι Κοινότητες Σενεγάλης, Γκάνας, Ακτής Ελεφαντοστού. Τη συμμετοχή της δήλωσε και η κίνηση ASANTE, των μεταναστών δεύτερης γενιάς. Είναι ξεσηκωμένοι με τη δολοφονία στις ΗΠΑ αλλά και αγανακτισμένοι γιατί οι επιχειρήσεις σκούπα γεμίζουν ξανά τις Αμυγδαλέζες με μετανάστες χωρίς χαρτιά. To παρών έδωσε η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “η Ενότητα” και η Κοινότητα Μπαγκλαντές καθώς και Ρομά ρακοσυλλέκτες της Αθήνας. Η Πακιστανική Κοινότητα έδωσε την εικόνα των καταγγελιών πολλών μεταναστών για την αθλιότητα στα κέντρα κράτησης.
Εξορμήσεις
Εργαζόμενες/οι από τα νοσοκομεία της Αθήνας, φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί, καθώς και ομάδες αλληλέγγυων που βοηθάνε στην εκπαίδευση προσφύγων, δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν στην καμπάνια. Αποφασίστηκε η οργάνωση μαζικών εξορμήσεων στα καμπ τις επόμενες μέρες.
Η Σύσκεψη κατέληξε σε ενωτικό κάλεσμα προς τα συνδικάτα, τις αντιρατσιστικές κινήσεις και τις οργανώσεις της Αριστεράς, τις δημοτικές κινήσεις, το κίνημα αλληλεγγύης να συμμετέχουν μαζικά κάνοντας δική τους υπόθεση την επιτυχία του διήμερου δράσης ενάντια στο ρατσισμό. Ακολουθούν αποσπάσματα από την πλούσια συζήτηση που έγινε.
Τη σύσκεψη άνοιξαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας ενώ τη συζήτηση που ακολούθησε, συντόνισε η Φύλλια Πολίτη.
“Στις 21 Μάρτη σαν ΚΕΕΡΦΑ επιμείναμε και δεν ματαιώσαμε την κινητοποίηση που είχαμε καλέσει στο Σύνταγμα, στα πλαίσια της διεθνούς μέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού, λόγω των απαγορεύσεων συνάθροισης της κυβέρνησης. Ο χειρότερος ιός είναι ο καπιταλισμός και ο ρατσισμός βροντοφωνάξαμε– και τα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ και συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα με τις εξώσεις και τις «επαναπροωθήσεις» μας δικαιώνουν απόλυτα. Αυτό το βήμα της 21 Μάρτη συνεχίζουμε με το διήμερο δράσης στις 26-27 Ιούνη”, τόνισε ο Πέτρος Κωνσταντίνου.
“Βλέπω εδώ σήμερα πολλούς ανθρώπους που έχουμε παλέψει μαζί ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Η Νέα Δημοκρατία παρανομεί ξανά όταν παίρνει αιτούντες άσυλο μέσα από τα στρατόπεδα και τους πετάει από το ποτάμι του Έβρου έξω από τα σύνορα. Ξανάρχισαν και οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της αστυνομίας που μαζεύει όποιο μετανάστη βλέπει, κόσμο εργαζόμενο που πάει στη δουλειά του. Δεκάδες μετανάστες που δουλεύουν εδώ χρόνια, παιδιά που έχουν κάνει αίτηση ασύλου, οδηγούνται στην Αμυγδαλέζα. Καταπατούνται τα δικαιώματά μας και πρέπει να παλέψουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε δικαιώματα, ότι είμαστε ακόμη άνθρωποι. Αλλά 25 χρόνια εδώ έχουμε μάθει ότι αν δεν παλέψουμε αυτό δεν πρόκειται να συμβεί”, τόνισε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας καλώντας στις 26 Ιούνη.
“Εργάζομαι στο νοσοκομείο Γεννηματάς και δίνουμε τις μάχες για ενίσχυση του ΕΣΥ και δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, τους εργαζόμενους, τους ανασφάλιστους, τους πρόσφυγες, τους μετανάστες. Σας καλούμε να στηρίξετε την απεργία μας στις 16 Ιούνη για προσλήψεις προσωπικού κόντρα στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας και θα είμαστε παρόντες και στις 26 Ιούνη ενάντια στον ρατσισμό. Η περίθαλψη όπως και η στέγη είναι δικαίωμα”, τόνισε η Βασιλική Κανέλλου, εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Γεννηματά. Μέσω zoom παρενέβη στη συζήτηση η Εύα Ηλιάδη, εργαζόμενη σε ΜΚΟ: “Ό,τι ρατσισμό βιώνουν οι μαύροι στις ΗΠΑ, βιώνουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από την αστυνομία εδώ στην Ευρώπη, όπως δολοφονούνται εκεί, δολοφονούνται και εδώ. Προχωράνε σε εξώσεις προσφύγων την ίδια στιγμή που στη Λέσβο, ακόμη και αυτό το κοντέινερ του ΕΟΔΥ για τον covid 19, που ‘καμάρωνε' η κυβέρνηση, έξω από τη Μόρια, έκλεισε λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ αντίθετα επεκτείνουν το λοκντάουν στα καμπ. Στη Μαλακάσα, στη Ριτσώνα και αλλού, οι ίδιοι οι πρόσφυγες που τα βιώνουν αυτά έχουν κάνει διαμαρτυρίες”.
Ιθαγένεια
“Έχουμε έντεκα χιλιάδες μαγαζιά στην Αθήνα, πολλοί από εμάς ζούμε δεκαετίες στην Ελλάδα”, τόνισε ο Ντακούα Τζαχίρ από την Κοινότητα του Μπαγκλαντές. “Θέλουμε τα παιδιά μας που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα να πάρουν ιθαγένεια, που ο νόμος λέει ότι μπορούμε, αλλά η κυβέρνηση δημιουργεί γραφειοκρατικά κωλύματα για να μας εμποδίσει. Ζητάμε χαρτιά για τους μετανάστες και στις 26 Ιούνη θα βγούμε όλοι έξω στο δρόμο. Μόνο με τον αγώνα θα κερδίσουμε κάτι”.
“Είμαι από τη Συρία, ζω σε καμπ και είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ”, ξεκίνησε την ομιλία της η πρόσφυγας από το καμπ της Ριτσώνας που πήρε το λόγο στη συνέχεια. “Λόγω κορονοϊού έχουν κλείσει εδώ και κάποιους μήνες το καμπ με αποτέλεσμα τα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα, να έχουν κουραστεί από αυτήν την κατάσταση, να έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Οι συνθήκες είναι άθλιες. Πέντε οικογένειες ζουν σε ένα δωμάτιο χωρίς τουαλέτα, πάνω από 100 οικογένειες δεν παίρνουν λεφτά και δεν ξέρουν πώς θα ζήσουν. Άλλοι δεν έχουν ΑΜΚΑ. Πώς θα πάνε σε ένα γιατρό χωρίς ΑΜΚΑ; Πώς θα βγάλουν ΑΜΚΑ όταν είναι μακριά από την πόλη ή απαγορεύεται να βγουν από το καμπ; Εγώ έχω τρία παιδιά, το ένα με πρόβλημα καρδιάς, έχει πεθάνει ο άνδρας μου, δεν έχω πάρει ΑΦΜ, δεν έχω ΑΜΚΑ. Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Μαρία Ντάσιου, που μας βοηθάει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο καμπ και επίσης να ενημερώσω ότι έχουμε φτιάξει μια ομάδα από 17 άτομα που είναι από όλες τις χώρες, από Ασία και Αφρική με σκοπό να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Αν παλέψουμε όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε κάτι”.
“Είμαι 25 χρόνια στην Ελλάδα και δουλεύω σαν διερμηνέας”, είπε ο Α. “Έμαθα ελληνικά στο δρόμο, στη δουλειά, και δουλεύω εδώ από το 1997 μέχρι τώρα. Μιλάμε σήμερα για χαρτιά. Όταν ήλθα στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ δύσκολο, δεν μπορούσες να πάρεις χαρτιά. Ξεκίνησαν να δίνουν για πρώτη φορά το 1998 και ήταν μόνο για ένα χρόνο. Ήταν πάρα πολύ δύσκολα στην αρχή αλλά σιγά-σιγά ηρεμήσαμε, αρχίσαμε να βγάζουμε τα χαρτιά στους δήμους όπου έμενε ο καθένας. Τώρα ξανά έχουμε πρόβλημα, τρεις μήνες προσπαθώ να βγάλω την άδεια για τα παιδιά μου και δεν μπορώ. Δεν έχουν μόνο πρόβλημα οι πρόσφυγες που δεν τους δίνουν άσυλο αλλά και όσοι έχουν άδεια παραμονής λόγω εργασίας”.
“Ήμουν ενεργός Χριστιανός στη χώρα μου γι' αυτό μου άρεσε που άκουσα την καμπάνα από την εκκλησία απέναντι. Οι πρώτοι μετανάστες ήταν ο Αδάμ και η Εύα και η Βίβλος γράφτηκε και στα ελληνικά. Αλλά όταν ήρθα στην Ελλάδα πραγματικά απογοητεύτηκα πολύ. Οι ζωές των προσφύγων δεν μετράνε σε αυτή τη χώρα, Refugees Lives don't matter”, είπε ο Λ. από το Καμερούν, που ζει στον Ελαιώνα. “Δεν έχει σημασία σε ποιον θεό πιστεύει κανείς, πρέπει να μπορεί να ζει μια ανθρώπινη ζωή. Οι καπιταλιστές δεν ενδιαφέρονται για όλα αυτά. Αν δεν ξεσηκωθούμε να παλέψουμε αν δεν αντισταθούμε, είμαστε καταδικασμένοι”.
“Είμαι από το Αφγανιστάν, έχω πάρει άσυλο, δεν έχω cash card και ζητάνε από εμένα και την 6χρονη κόρη μου να φύγουμε από το στρατόπεδο στο οποίο μένουμε σε σκηνή”, λέει η Φ., πρόσφυγας από την Μαλακάσα. “Κάθε μέρα δέχομαι πιέσεις για να φύγω από το καμπ και το μόνο που έχω στα χέρια μου είναι το χαρτί του ασύλου. Οι Αφγανοί έχουμε φύγει για να γλυτώσουμε από τον πόλεμο, από τους Ταλιμπάν, έχουμε περάσει βουνά και θάλασσες για μια καλύτερη ζωή και εδώ τα πράγματα είναι χειρότερα”.
“Στο Ηράκλειο μετά από το μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που έγινε την προηγούμενη βδομάδα προσανατολιζόμαστε για τις 26 Ιούνη ζητώντας από τα σωματεία και τις οργανώσεις να καλέσουν στο συλλαλητήριο. Εδώ δεν έχουμε καμπς αλλά υπάρχει κόσμος που μένει σε σπίτια και πάνε να τον πετάξουν έξω” τόνισε ο Λεωνίδας Μαρουλάσοβ που παρενέβη διαδικτυακά από την ΚΕΕΡΦΑ Ηρακλείου.
“Η δίκη της Χ.Α θα ξεκινήσει τελικά ξανά στις 22 Ιούνη καθώς πετύχαμε με μια παράσταση που κάναμε χθες στο εφετείο να μας δοθούν 18 δικάσιμες για το χρονικό διάστημα 22 Ιουνίου μέχρι 30 Ιουλίου. Πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, ακόμη και νέα καραντίνα να γίνει. Να μην υποτιμήσουμε λόγω της διάλυσης που επικρατεί στην Χ.Α, τη φασιστική απειλή που συνεχίζει να εγκυμονεί η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης”, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
“Η κυβέρνηση αυτή με την απανθρωπιά που τη διακρίνει έχει βάλει στοίχημα -με τις εξώσεις και τη γενικότερη ανασφάλεια που δημιουργεί στους πρόσφυγες και τους μετανάστες απειλώντας να τους πετάξει στις πλατείες- να αναζωπυρώσει τα ρατσιστικά φαινόμενα δημιουργώντας νέους Άγιους Παντελεήμονες και Χρυσές Αυγές. Έχει μεγάλη σημασία να είναι μαζική η αντίδραση” τόνισε η πανεπιστημιακός, Λήδα Καζαντζάκη.
Κοινότητα Καμερούν
“Υπάρχουν πολλά παράπονα, πρέπει να μάθουμε το νόμο, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, να μην είναι κανένας χωρίς χαρτιά”, τόνισε η Μισέλ από την κοινότητα του Καμερούν. “Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες είναι παντού τα ίδια. Είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν χαρτιά. Ακόμη και άνθρωποι που ζούνε στην Ελλάδα χρόνια, αντιμετωπίζονται σαν να έχουν έρθει πριν μια μέρα, έχουν προβλήματα με την ανανέωση”, συνέχισε ο Καπί, πρόεδρος της Κοινότητας Γουινέας στην Ελλάδα. “Είμαι εδώ 16 χρόνια, έχουμε διαλέξει την Ελλάδα σαν δεύτερή μας πατρίδα αλλά μας αντιμετωπίζουν σαν δεύτερης κατηγορίας πολίτες. Καθημερινά επικοινωνούν μαζί μας άτομα από καμπ που δεν έχουν λεφτά και θέλουν να τους διώξουν. Μας παίρνουν τηλέφωνα κόσμος χωρίς χαρτιά που τον μαζεύουν εδώ κι εκεί και τον κλείνουν στα κρατητήρια ή σε φυλακές στην Κόρινθο ή την Αμυγδαλέζα. Συνεργαζόμαστε με την ΚΕΕΡΦΑ χρόνια και είμαστε ευχαριστημένοι για την στήριξη. Όλοι μαζί κάτι μπορούμε να καταφέρουμε”.
Στη συνέχεια το λόγο πήραν πρόσφυγες από το Σχιστό: “Με λένε Α και είμαι μηχανικός από το Αφγανιστάν. Είμαι 2 μήνες στο Σχιστό και πιο πριν ήμουν 8 μήνες στη Μόρια. Κανείς δεν εγκαταλείπει τη χώρα του χωρίς λόγο, δεν ρισκάρει τη ζωή, τη δική του και της οικογένειάς του. Έχει σοβαρό λόγο για να το κάνει. Αυτό που κάνει τώρα η κυβέρνηση πετώντας έξω στο δρόμο τους πρόσφυγες δεν είναι μόνο μια επίθεση στους ίδιους αλλά και στους ντόπιους - το να αφήσουν τόσο κόσμο στο δρόμο, χωρίς σκεπή, χωρίς τροφή, χωρίς χρήματα, χωρίς τουαλέτες, στις πλατείες”.
“Είμαστε εδώ από μια συλλογικότητα του τμήματος Νηπιαγωγών της Αθήνας που εδώ και πέντε χρόνια πηγαίνουμε στο καμπ του Ελαιώνα και κάνουμε μαθήματα σε μικρά παιδιά. Μας προβληματίζει ποιες μπορεί να είναι οι πρακτικές λύσεις, ώστε να βρούν αξιοπρεπή στέγη όλοι αυτοί οι άνθρωποι”, είπε η Ναυσικά.
“Έχουμε χώρους για να στεγαστούν οι πρόσφυγες. Όπως αναφέρει και η πρόταση που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας, η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, υπάρχουν ακίνητα του ΕΦΚΑ που είναι άδεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν χιλιάδες πρόσφυγες. Σε κάθε δήμο υπάρχουν κτίρια που είναι άδεια, ανήκουν σε ταμεία ή στο δήμο ή κλειστά ξενοδοχεία. Αυτά να δοθούν για να στεγαστούν οι πρόσφυγες”, τόνισε ο Γιάννης Σηφακάκης. “Πρέπει να πάρουμε ψηφίσματα συμμετοχής στις 26 Ιούνη από όσο περισσότερα σωματεία, συλλογικότητες και φορείς, να εξασφαλίσουμε τη στήριξη που χρειάζεται για να μπούνε πούλμαν από κάθε στρατόπεδο, να σπάσουν οι απαγορεύσεις μετακίνησης που τους βάζει σαν εμπόδιο η κυβέρνηση”.
“Έχουμε ξαναζήσει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ξέρουμε ότι ήταν μέσα στις διακρίσεις ενάντια στους μαύρους και τους μετανάστες. Ο πρωθυπουργός ακολουθεί κατά πόδας τον Τραμπ και τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν στην πολιτική που ακολουθεί απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είναι μια επικίνδυνη πολιτική”, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινότητας Καμερούν. “Θα είμαστε μαζί σας και θα προσπαθήσουμε να είμαστε ακόμη περισσότεροι στο δρόμο ενάντια σε όλες τις διακρίσεις”.
“Υπάρχει μια προσπάθεια της κυβέρνησης και με τους καινούργιους και με τους παλιούς διοικητές στα καμπ για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι ίδιοι οι πρόσφυγες εναντίον των εξώσεων”, τονίστηκε στο κλείσιμο της σύσκεψης από τους εισηγητές. “Την Παρασκευή στον Ελαιώνα τους μάζεψαν όλους για να τους πουν ότι δεν πρέπει να διαδηλώνουν και ότι μέχρι την 1η Ιούλη πρέπει να φύγετε όσοι είναι να φύγουν. Ταυτόχρονα πιέσεις δέχονται και οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ που είχαν σταματήσει το πρώτο κύμα εξώσεων το φθινόπωρο του 2019 γι' αυτό και η κυβέρνηση ΝΔ προσπαθεί να τους τρομοκρατήσει, φέρνοντας το μητρώο εργαζομένων στις ΜΚΟ, ένα μαχαίρι στο λαιμό κάθε εργαζόμενου.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η τρομοκρατία στους πρόσφυγες και τους εργαζόμενους στο καμπ. Εμείς είμαστε στο πλευρό τους απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα τρομοκρατίας. Θα αναγκάσουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω και να δώσει στέγη στους πρόσφυγες. Το συλλαλητήριο στις 26 Ιούνη είναι πολύ σημαντικό από αυτήν την άποψη γι' αυτό πρέπει να είμαστε χιλιάδες. Από την Πλατεία Αμερικής μέχρι την Πλατεία Κολιάτσου και από την Ομόνοια μέχρι την Αχαρνών, οι κοινότητες των μεταναστών πρέπει να κινητοποιήσουμε όλους τους μετανάστες ώστε στις 26 Ιούνη να κατεβούμε συλλογικά στο Σύνταγμα από τα καμπ και από τις γειτονιές με προσυγκεντρώσεις”.
“Θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΕΡΦΑ που παίρνει τέτοιες πρωτοβουλίες και όλα τα άλλα παιδιά από τα καμπ και τις κοινότητες που είναι εδώ. Εφόσον υπάρχει καπιταλισμός δεν πρόκειται να σταματήσει ο ρατσισμός. Τόσα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα με τόσους αγώνες που έχουν γίνει θα πρέπει να σκεφτούμε πως μπορούμε να πετύχουμε πολλές νίκες. Έχουμε κερδίσει κάποιους αγώνες αλλά ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να έχουμε οργανωμένες ομάδες, ειδικά εκεί που είναι εργαζόμενοι οι μετανάστες, να ενταχθούν στα συνδικάτα, να δοθεί ο αγώνας από όλους μαζί μέσα από τους χώρους εργασίας. Εύχομαι αυτή η πρωτοβουλία, αυτό το κάλεσμα να έχει συμμετοχή, να έχει κόσμο”, τόνισε ο Σαμσιντίν Ιντρίσου από το Δίκτυο Αφρικανικών Οργανώσεων.
Πρόγραμμα
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ: