Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
27 Αυγούστου συνεχίζεται η Δίκη ΧΑ

Για τις 27, 28 και 31 Αυγούστου στην αίθουσα τελετών του Εφετείου έχουν οριστεί οι επόμενες δικάσιμες στη δίκη της Χ.Α. Έχουν μείνει οι αγορεύσεις τεσσάρων συνηγόρων για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσά τους οι συνήγοροι του Μιχαλολιάκου. Στις αρχές Σεπτέμβρη αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και να ανακοινωθεί η ημερομηνία της απόφασης. 

Η ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας και η απόφαση έρχονται μέσα σε ένα καυτό φθινόπωρο γεμάτο αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές μάχες ξεκινώντας από την έβδομη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και το αγωνιστικό διήμερο 4-5 Σεπτέμβρη.

Οπως αναφέρει η προκήρυξη που κυκλοφορεί η ΚΕΕΡΦΑ: “Την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου θα πλημμυρίσουμε το Εφετείο με μια μαζική διαδήλωση και απεργία! Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, οι μαθητές και οι φοιτητές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, αντιρατσιστές και αντιφασίστες, κινήσεις γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ, το περιβαλλοντικό κίνημα, οι άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, κάθε δημοκράτης και δημοκράτισσα που στέκεται ενάντια στην φαιά πανούκλα του φασισμού, πρέπει να είναι εκεί! Για να νοιώσει το δικαστήριο την καυτή ανάσα της οργής της πλειοψηφίας για τα εγκλήματα των νεοναζί”.

“Την ημέρα εκείνη η ιστορία θα γράψει, αν και αυτήν την φορά μία δίκη τελειώνει με ουσιαστική ατιμωρησία της φασιστικής βίας στην Ελλάδα ή αν η δικαστική εξουσία κάτω από την πίεση του συντριπτικού αποδεικτικού υλικού επιτέλους θα αποδώσει δικαιοσύνη και θα ανταποκριθεί στο κοινωνικό αίτημα για έννομη προστασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που έπληξε σκόπιμα, μεθοδευμένα και με την ανοχή των κρατικών μηχανισμών η τραμπούκικη και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής” αναφέρει σε άρθρο του ο Κώστας Παπαδάκης από την Πολιτική Αγωγή στην δίκη της Χρυσής Αυγής. “Το ποτάμι της οργής του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, θα πρέπει να συναντηθεί με το εργατικό κίνημα στα πλαίσια μίας μεγάλης κινητοποιήσης που ετοιμάζεται για την ημέρα που θα εκδοθεί η απόφαση...”, συνεχίζει.