Περιβάλλον
Ανταρσία στο Λιμάνι: Να σταματήσουν τώρα οι παράνομες εργασίες της Cosco στην Πειραϊκή

10/5, Διαδήλωση στον Πειραιά ενάντια στο Master Plan της Cosco

Το καταστροφικό της έργο συνεχίζει η Cosco στην Πειραϊκή με εργασίες βυθοκόρησης και εναπόθεση επικίνδυνων υλικών στο βυθό, όπως καταγγέλλουν το "Παρατηρητήριο Κατοίκων και Φιλων Πειραϊκής" και άλλοι φορείς. Μάλιστα στις 25/8 δημιουργήθηκε στην επιφάνεια της θάλασσας τεράστια κηλίδα με οσμή πετρελαίου. 

Η Cosco αδιαφορεί παντελώς για τη δικαστική απόφαση που απαγόρευσε τη βυθοκόρηση μέχρι την εκδίκαση των προσφυγών των κατοίκων και του ΕΚΠ στο ΣτΕ, που ζητούν την ακύρωση του έργου. Με τον ίδιο προκλητικό τρόπο έχει συμπεριφερθεί και παλιότερα η κινεζική πολυεθνική. 

Το ερώτημα είναι τι κάνουν οι Δημόσιες Αρχές και πως εξασφαλίζουν την τήρηση των δικαστικών αποφάσεων. Υπάρχει κυβέρνηση, Υπουργείο Ναυτιλίας, Λιμεναρχείο, Δήμος Πειραιά, Περιφέρεια Αττικής; Το ξέρουμε ότι είναι υπέρ του έργου, αλλά μπροστά στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων δεν τηρούν πια ούτε τα προσχήματα, παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας;

Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει την υποβάθμιση της ζωής μας από τη μανία των "επενδυτών" είναι ο συντονισμένος αγώνας των κατοίκων και των μαζικών φορέων όλης της περιφέρειας του Πειραιά ενάντια στο Master Plan της Cosco. Για λιμάνι δημόσιο με εργατικό- λαϊκό έλεγχο που θα εξυπηρετεί τις δικές μας ανάγκες.