Η Άποψή μας
Δίκη-Καταδίκη της Χρυσής Αυγής: Έρχεται η ώρα της αλήθειας

Αντιφασιστική διαδήλωση τον Μάη του 1998. Ένα μήνα πριν την επίθεση ομάδας κρούσης της Χρυσής Αυγής στον Δ. Κουσουρή

Φτάνει επιτέλους η ώρα της απόφασης του δικαστήριου για τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Η πανεργατική πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη είναι ένας σταθμός για το αντιφασιστικό κίνημα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε διεθνή κλίμακα.

 Την έκβαση αυτής της μάχης την περιμένουν χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές σε όλη την Ευρώπη, που χρόνια τώρα επιμένουν ότι οι ρατσιστικές πολιτικές της ΕΕ-φρούριο τρέφουν την ακροδεξιά και τη φασιστική απειλή. Το ίδιο ισχύει στην Αμερική, όπου σε λίγες βδομάδες πηγαίνουν στις κάλπες με τον Τραμπ να ενθαρρύνει ανοιχτά τους φασίστες να χτυπάνε τους διαδηλωτές του Black Lives Matter.

Το μήνυμα που στέλνουμε από το Εφετείο της Αθήνας αντηχεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Αλλά βέβαια αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αυτός ο πόλεμος γίνεται εδώ. Οι διαδηλωτές που θα συγκεντρωθούμε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια της 7 Οκτώβρη σε όλη την Ελλάδα πηγαίνουμε με τον αέρα του νικητή.

Δική μας νίκη είναι το γεγονός ότι η δίκη έφτασε ως εδώ ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές από τους ισχυρούς προστάτες των νεοναζί: από τους εφοπλιστές που τους χρηματοδοτούσαν, από τους Μπαλτάκους γεφυροποιούς δεξιάς-ακροδεξιάς, από τους θεσμούς μιας Δικαιοσύνης ταξικής που είναι τυφλοί για τον απλό κόσμο αλλά ανοιχτομάτηδες για τα συμφέροντα των πλούσιων και των ισχυρών.

Ξεσηκωνόμαστε

Έχοντας αυτή την εικόνα ξεσηκωνόμαστε μαζικά και ενωτικά τη μέρα της απόφασης του δικαστήριου για να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους όρους για τη συνέχεια. Γιατί η συνέχεια θα είναι σκληρή, κόντρα σε μια κυβέρνηση και ένα σύστημα-θερμοκήπιο για την ανασύνταξη των φασιστών.

Καλύτεροι όροι για το αντιφασιστικό κίνημα σημαίνει πρώτα απ' όλα μια απόφαση καταδίκης της Χρυσής Αυγής σαν εγκληματική ναζιστική οργάνωση που είναι. Καμιά παραχώρηση σε αστερίσκους και ελαφρυντικά. Σημαίνει επίσης, σύνδεση της αντιφασιστικής πάλης με την συμπαράσταση στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν ξεχνάμε ούτε λεπτό ότι πριν φτάσουν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα οι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον Σαχζάτ Λουκμάν. Οι ρατσιστικές επιθέσεις ήταν και παραμένουν το γήπεδο εκπαίδευσης των ταγμάτων εφόδου και καλλιέργειας των δεσμών τους με την αστυνομία, τους δικαστικούς και το πολιτικό σύστημα.

Πάνω απ' όλα, καλύτεροι όροι για τη συνέχεια εξασφαλίζονται με την οργάνωση των δυνάμεων του αντιφασιστικού κινήματος. Όσο πιο οργανωμένα θα κατέβουμε στα αντιφασιστικά απεργιακά συλλαλητήρια στις 7 Οκτώβρη, τόσο πιο σίγουροι θα είμαστε για νίκες στις επόμενες μάχες.  

Η εργατική τάξη, οι συλλογικότητες και το κίνημά της είναι ο ταξικός κορμός για την απομόνωση και το τσάκισμα των νεοναζί. Χωρίς αυτόν τον κορμό, το λεγόμενο “δημοκρατικό τόξο” είναι φτερό στον άνεμο, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές και ιστορικά και πρόσφατα. Κάθε σωματείο που καλεί στάση εργασίας στις 7 Οκτώβρη είναι μια εγγύηση για να συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη. Κάθε μαζική τοπική ΚΕΕΡΦΑ είναι μια δέσμευση ότι αυτές οι επιλογές γίνονται πράξη. Μια δυνατή επαναστατική αριστερά είναι το προγεφύρωμα της τάξης μας σε όλες αυτές τις συγκρούσεις. Εμπρός να κάνουμε τις 7 Οκτώβρη σταθμό για να τα κατακτήσουμε όλα αυτά.