Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Καταδίκη της Χρυσής Αυγής: “Είμαστε αδέλφια. Όλα θα πάνε καλά όσο είμαστε όλοι μαζί”

Σαάντ Αμπού Χαμέντ

Ο Σαάντ Αμπού Χαμέντ, ένας από τους τρεις αδελφούς που έχουν το ψαράδικο στο Πέραμα και δέχτηκαν τη δολοφονική χρυσαυγίτικη επίθεση τον Ιούνιο του 2012, χαιρέτισε τη μεγαλειώδη διαδήλωση λέγοντας: “Ευχαριστούμε πολύ που ήρθατε για εμάς. Ήρθαμε σήμερα για να μη ξαναγίνει αυτό που έγινε στον Αμπουζίντ, τον Λουκμάν, τον Φύσσα και τόσους άλλους. Ήρθαμε για να διορθώσουμε αυτό το κακό. Να μη ξαναγίνει! Ήρθαμε στην Ελλάδα για να εργαστούμε, να ζήσουμε καλύτερα την οικογένειά μας. Δεν ήρθαμε να σκοτωθούμε ή να σκοτώσουμε. Οι Έλληνες είναι καλοί άνθρωποι, εργάτες. Κι εμείς θα εργαστούμε μαζί τους, είμαστε όλοι αδέρφια και φίλοι. Πιστεύω η Χρυσή Αυγή θα καταδικαστεί και θα πάνε όλα καλά, όσο είμαστε όλοι μαζί”. Καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος και στη συνέχεια μπήκε στην αίθουσα μαζί με τα υπόλοιπα θύματα των ναζί για να παρακολουθήσουν την έκδοση της απόφασης.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση έγινε πανηγυρική πορεία προς το Σύνταγμα. Στην κεφαλή του μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ βρισκόταν ο Αλέξης Λάζαρης, που είχε δεχτεί δολοφονική επίθεση έξω από τα κεντρικά “γραφεία” στη Μεσογείων τον Μάρτη του 2017. Δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: “Βρισκόμαστε σε μεταβατικό στάδιο σαν κοινωνία, αυτό φάνηκε από τη μέρα της απόφασης του δικαστηρίου με το κόσμο να περιμένει εναγωνίως την καταδίκη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης. Έχουμε υπομονή και προσμονή για νέες πράξεις πλέον όσον αφορά τον αποστραγγισμό αυτής της καταστροφικής ροής των πραγμάτων μέχρι τώρα. Καταστροφική λόγω της συνεχούς ενθύμησης της βιαιότητας των γεγονότων που έζησα και της αδυναμίας που εμμένει μέσα μου.

Αδημονώ για την τελική απόφαση στις 23 του Οκτωβρίου με νέα αφορμή την δικαστική απόφαση αφού και ο κατηγορούμενος [σ.σ. Χ. Ζέρβας] ήταν όχι μόνο το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου αλλά και υπεύθυνος των πρώην κεντρικών γραφείων της Μεσογείων, όπως ανέφερα και στο δικαστήριο από τέτοιου είδους άτομα Εγκληματίες απείχα εξαρχής.

Ελπίζουμε και σε επιμέρους αλλαγές αυτού του πολιτικού συστήματος που καταφεύγει σε ακραίες αντιδράσεις δίνοντας εντολές στην αστυνομία όπως συνέβη στις 7 Οκτώβρη διαλύοντας μια γιορτινή διεθνούς εμβέλειας ημέρα έξω από το εφετείο. Όσον αφορά το αντιφασιστικό κίνημα, με οργή και αγάπη ταυτόχρονα σε όλα τα επίπεδα, βοήθησε πολλά καταπιεσμένα άτομα να ορθώσουν ανάστημα και να βρεθούν μαζί και έδειξαν το δρόμο και μέσα στη δικαστική αίθουσα όσον αφορά την αλληλεγγύη και την ανθρωπιά.”