Εργατικό κίνημα
Αθήνα-Πειραιάς: Έξω οι ναζί από τους δήμους

“Σκάνδαλο και παράνομη πράξη η μη έκπτωση ακόμη του Κασιδιάρη από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας” αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας.

“Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση άνοιξε ξανά το ζήτημα της λειτουργίας της παράταξης Ελληνική Αυγή που έστησε ο Μιχαλολιάκος στην Αθήνα το 2010. Υπενθυμίζουμε ότι συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2019 με επικεφαλής τον τότε υπόδικο και νυν καταδικασμένο για διεύθυνση Η.Κασιδιάρη.

Οι ευθύνες του Δημάρχου Μπακογιάννη αλλά και του υπουργού Τ.Θεοδωρικάκου και του υφυπουργού Θ.Λιβάνιου είναι τεράστιες. Ουδείς κίνησε την διαδικασία να θέσει σε αργία τον Κασιδιάρη, κάτι που πρόβλεπε και προβλέπει ρητά η νομοθεσία...  Αλλά ακόμα και τώρα ο Κασιδιάρης δεν έχει αποπεμφθεί από το Δημοτικό συμβούλιο , όπως επιβάλλει ο νόμος!

Απαιτούμε την άμεση έκπτωση του Κασιδιάρη από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Αθήνας”.

Σε ανακοίνωσή της η Ανταρσία στο Λιμάνι του Πειραιά αναφέρει: “Είναι πρόκληση οι καταδικασμένοι ναζί να έχουν ακόμα γραφείο ως ‘δημοτική παράταξη’ μέσα στο Δημαρχείο. Είναι πρόκληση να συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο μέλη και στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης που εκλέχτηκαν με την ανοιχτή στήριξή της”. Αντίστοιχα αιτήματα ήδη εκφράζονται και στους ελάχιστους δήμους και στις περιφέρειες όπου υπάρχουν σύμβουλοι της εγκληματικής οργάνωσης.