Καταπίεση και απελευθέρωση
Δικαιοσύνη για τον Ζακ

«Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh!». Αυτή η απαίτηση θα ακουστεί δυνατά έξω από το Εφετείο Αθηνών (Δέγλερη 4) την Τετάρτη 21 Οκτώβρη, ημέρα που ξεκινά η δίκη των δολοφόνων του Ζακ Κωστόπουλου. Η συγκέντρωση, που καλούν η Πρωτοβουλία «Justice for Zak/Zackie», η Πρωτοβουλία «Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh», δεκάδες οργανώσεις και συλλογικότητες του ΛΟΑΤΚΙ+, του γυναικείου, του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος και της Αριστεράς, γίνεται στις 9πμ.

Το κίνημα που δυο χρόνια τώρα απαιτεί δικαίωση για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, η οποία έγινε μέρα μεσημέρι σε δημόσια θέα και συνοδεύτηκε από μια πρωτοφανή απόπειρα συγκάλυψης από αστυνομία, δικαστικές αρχές και κυρίαρχα ΜΜΕ, φτάνει σε αυτή τη μάχη πιο δυνατό. Το αίτημα να καταδικαστούν οι δολοφόνοι του Ζακ έχει κερδίσει πλατιά κομμάτια της εργατικής τάξης και της νεολαίας, ενώ η πρόσφατη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης δείχνει ότι ο στόχος είναι ρεαλιστικός. Στον αντιφασιστικό ξεσηκωμό της 7ης Οκτώβρη, τα συνθήματα για το Ζακ ήταν εκεί.

«Τα ωστικά κύματα από την ιστορική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής θα χτυπήσουν και τη δίκη των δολοφόνων του Ζακ», αναφέρει η Πρωτοβουλία «Στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh» στο κάλεσμά της για τη συγκέντρωση της Τετάρτης. «Οι μάχες έχουν συνδεθεί. Η πλειονότητα θέλει δικαιοσύνη για τον Ζακ, την Ελένη, τον Παύλο, τον Σαχζάτ -και παλεύει καθημερινά ενάντια στις επιθέσεις, στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας και του συστήματος συνολικά...Οι οργανώσεις της εργατιάς και της νεολαίας να στηρίξουν αυτή τη μάχη και με την παρουσία τους, βγάζοντας κάλεσμα για την ημέρα που ξεκινάει η δίκη, και οικονομικά. Όλες και όλοι στις 21/10 στο Εφετείο, 9πμ».