Εκπαίδευση και νεολαία
Φοιτητές: Όχι αστυνομία στις σχολές

Τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη έγινε τηλεδιάσκεψη του Μητσοτάκη με τους Πρυτάνεις. Αμέσως μετά ανακοινώθηκε η ίδρυση αστυνομικού σώματος που θα δρα μέσα στα πανεπιστήμια, η περίφραξη των χώρων των σχολών και η εγκατάσταση κυκλωμάτων παρακολούθησης. Η είσοδος των φοιτητών στις σχολές τους θα γίνεται με κάρτα. Είναι σκέτη πρόκληση αυτά τα αντιδημοκρατικά και αντιδραστικά μέτρα. 

Αντί να σκεφτούν πώς θα ανοίξουν τα πανεπιστήμια που είναι κλειστά από πέρσι τον Μάρτιο, πώς θα γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών, αναβάθμιση αιθουσών και υλικοτεχνικών υποδομών, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα, στις λέσχες και τις εστίες, αποφασίζουν να γεμίσουν με μπάτσους τις σχολές μας. Είναι κομμάτι των ίδιων επιλογών που κάνει αυτή η κυβέρνηση που δεν ενισχύει την υγεία και τα νοσοκομεία μέσα στην πανδημία αλλά τους κλινικάρχες και τα αφεντικά. 

Στην τηλεδιάσκεψη κυβέρνησης - πρυτάνεων μίλησαν για τον κόκκινο φασισμό και ταύτισαν το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του με τους ναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Δεν θα τους περάσει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι η κυβέρνηση δεν τα κάνει αυτά για να καταπολεμήσει κάποια εγκληματικότητα μέσα στα πανεπιστήμια, ούτε τα έχει κλειστά τόσους μήνες λόγω κορονοϊού. Φοβάται το φοιτητικό κίνημα και την σύνδεσή του με τους εργατικούς αγώνες, φοβάται τις συλλογικές διαδικασίες, τις επαναστατικές ιδέες.

Θα κάνουμε τους φόβους της πραγματικότητα. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να ανοίξουν εδώ και τώρα οι σχολές με όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας που διεκδικούν οι φοιτητές. Δεν θα περάσουν τα κατασταλτικά μέτρα, δεν θα ανεχθούμε την αστυνομία μέσα στις σχολές που το μόνο στόχο που έχει είναι να επιβάλλει την ιδιωτικοποίηση. Την Πέμπτη φοιτητικοί σύλλογοι καλούν σε μια πρώτη συγκέντρωση στις 12μεσ. στο Υπουργείο Παιδείας και συνεχίζουμε για να οργανώσουμε το τριήμερο του Πολυτεχνείου. Οι απαγορεύσεις θα σπάσουν στην πράξη. Στη διαδήλωση του Πολυτεχνείου θα πάρουν την απάντησή τους.

ΣΕΚ στις σχολές