Εκπαίδευση και νεολαία
5/11/20 – Φοιτητική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας

5/11/20 – Φοιτητική συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας
 
Φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και του ΣΕΚ στις σχολές.
 
Την ώρα που οι σχολές έχουν παραμείνει κλειστές εδώ και μήνες, με τα τηλεμαθήματα να μην λειτουργούν σαν εναλλακτική και να πετάνε εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας χιλιάδες φοιτητές, η κυβέρνηση τα μόνα μέτρα που παίρνει είναι για την καταστολή και όχι για την μόρφωση και την υγεία.
 
Αντί για προσλήψεις μελών ΔΕΠ και βοηθητικού προσωπικού, διοικητικό και καθαρισμού, αντί για αναβάθμιση αιθουσών και υλικοτεχνικών υποδομών, προχωρούν στην ίδρυση αστυνομικού σώματος που θα δρα στα πανεπιστήμια, βάζοντας περίφραξη στους χώρους των σχολών και με εγκατάσταση κυκλωμάτων παρακολούθησης.
 
Είναι προφανές ότι η πρόθεσή τους είναι η διάλυση των δημοσίων Πανεπιστημίων για να καλύψουν τα κενά οι ιδιώτες και η καταστολή του φοιτητικού κινήματος και της συλλογικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων. 
 
Το φοιτητικό κίνημα δεν θα αφήσει τα κατασταλτικά μέτρα να περάσουν. Παλεύει για ανοιχτές σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, προσλήψεις, αύξηση της χρηματοδότησης της Παιδείας. Η συνέχεια είναι η μεγάλη διαδήλωση του Πολυτεχνείου, με τη νεολαία και την εργατική τάξη μαζί, ενάντια στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη, την κυβέρνηση της πανδημίας, του ρατσισμού και της καταστολής.  
 
Φωτό: Μάνος Νικολάου