Εκπαίδευση και νεολαία
Διπλή πανωλεθρία Κεραμέως

Διπλή πανωλεθρία υπέστη μέσα σε τρεις μόλις μέρες η Κεραμέως. Το Σάββατο 7/11 με τα μηδενικά ποσοστά συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών και τη Δευτέρα 9/11 με το φιάσκο της τηλεκπαίδευσης, την πρώτη μέρα έναρξης των διαδικτυακών μαθημάτων.

“Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα γίνει και τότε θα μετρήσουμε ποιοι θα πάνε με την ΟΛΜΕ και ποιοι με το Υπουργείο”, έλεγε η Κεραμέως στις 15 Οκτώβρη και έκανε τα πάντα για να κερδίσει το στοίχημα. Έστησε ολόκληρο εκλογικό πραξικόπημα και μέχρι τελευταία στιγμή καλούσε τους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν. Κοντά στο 95% των εκπαιδευτικών της γύρισαν την πλάτη και απείχαν από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, επιλέγοντας τους συλλόγους τους και όχι το Υπουργείο. Στις προηγούμενες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια η συμμετοχή δια ζώσης ήταν 80%.

Πρόκειται για μια τεράστια νίκη που γεμίζει αυτοπεποίθηση τους εκπαιδευτικούς.  Ήταν επίσης μια νίκη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που πάλεψε για να κερδίσει όλες τις παρατάξεις και τις Ομοσπονδίες στη γραμμή της αποχής και της κόντρας με το Υπουργείο.

Μετά την κατάρρευση των τηλε-εκλογών, ήρθε η κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης καθώς κυριολεκτικά κατέρρευσε το σύστημα μετά τη 2η ώρα των τηλεμαθημάτων, την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ενώ την επόμενη μέρα είχαν προβλήματα πρόσβασης στο σύστημα οι καθηγητές. Η τηλεκπαίδευση μπάζει από παντού. Οξύνει τις ταξικές ανισότητες. “Η κυβέρνηση χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις υποδομές και τον τεχνολογικό εξοπλισμό για κάθε μαθητή ώστε απρόσκοπτα να μπορεί να συμμετάσχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ορίζει υποχρεωτική την τηλεκπαίδευση με συνέχεια της διδακτικής ύλης και καταχώρηση απουσιών στους μαθητές”, τονίζει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων. 

Τώρα είναι η στιγμή για να κλιμακώσουμε τον κοινό αγώνα εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών και γονιών ενάντια σε αυτή την πρόκληση.