Δραστηριότητες
Εξορμήσεις στις γειτονιές: Τεράστια ανταπόκριση

7/11, Εξόρμηση στην Πετρούπολη, πρώτη μέρα καραντίνας

Βάλτε στην καραντίνα την κυβέρνηση της ΝΔ-Λεφτά και προσλήψεις για τα νοσοκομεία τώρα. Με αυτό το σύνθημα έκαναν εξορμήσεις οι σύντροφοι κι οι συντρόφισσες του ΣΕΚ με την Εργατική Αλληλεγγύη στις γειτονιές και στις λαϊκές στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις το Σάββατο 7/11, πρώτη μέρα της καραντίνας. Έστειλαν το μήνυμα ότι δεν περνάνε οι απαγορεύσεις και ότι δεν υπάρχει λοκντάουν στη δράση της Αριστεράς και τους αγώνες μας. Την ανάρτηση στο facebook της Εργατικής Αλληλεγγύης για τις εξορμήσεις του Σαββάτου μετέφρασαν και δημοσίευσαν σύντροφοι από άλλες χώρες, σαν παράδειγμα για την παρέμβαση της Αριστεράς διεθνώς σε αυτές τις συνθήκες. 

“Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση στη λαϊκή του Μπουρναζίου”, μας είπε ο Κώστας Λάππας. “Μοιράζαμε την προκήρυξη για την απεργία των νοσοκομείων στις 12 Νοέμβρη και την προκήρυξη για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Στο τέλος κάναμε μοίρασμα σε όλο το μήκος της λαϊκής φωνάζοντας συνθήματα «Να μπει σε καραντίνα η κυβέρνηση» και «Να δυναμώσουμε την Αριστερά του Σοσιαλισμού». Δώσαμε 14 εφημερίδες και ένα περιοδικό”.

“Στη λαϊκή του Νέου Κόσμου η υποδοχή του κόσμου ήταν καλύτερη από κάθε άλλη στιγμή”, είπε η Τάνια Βριζάκη. “Με το που φωνάζαμε «να μπει η κυβέρνηση σε καραντίνα» ο κόσμος σταμάταγε και έλεγε “ναι”. Ένας άλλος παλιός γνωστός από άλλη γειτονιά πέρασε και ζήτησε μια Εργατική Αλληλεγγύη «για τη μνήμη της συντρόφισσας Γεωργία Κόφφα». Δώσαμε 6 εφημερίδες και ραντεβού το επόμενο Σάββατο”.

“Σύντροφοι/ισσες του ΣΕΚ και ομάδα από την τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βγήκαμε μαζικά στον Σκλαβενίτη στα Κάτω Πετράλωνα”, είπε η Ελεάννα Τσώλη. “Πολλοί ήταν οργισμένοι για το ότι η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όλοι καταλάβαιναν πόσο αναγκαίο είναι να στηρίξουμε την κινητοποίηση των νοσοκομείων στις 12/11 για μαζικές προσλήψεις. Μεγάλη συζήτηση έγινε και για την πορεία του Πολυτεχνείου, γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση να την απαγορεύσει. 10 άνθρωποι αγόρασαν την Εργατική Αλληλεγγύη”.

“Στη λαϊκή στην Πετρούπολη ο κόσμος έδειξε πολύ θετική ανταπόκριση καταλαβαίνοντας οτι για δεύτερη φορά η κυβέρνηση μας βάζει σε καραντίνα χωρίς να έχει πάρει κανένα μέτρο για τη στήριξη της δημόσιας υγείας, την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και των σχολείων, ενώ συμφωνούσαν οτι οι αγώνες και οι κινητοποιήσεις πρέπει να συνεχιστούν, ειδικά μέσα στην καραντίνα ενάντια στις απαγορεύσεις που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση”, δήλωσε ο Θανάσης Λυμπερόπουλος.

“Οι εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ στο Βόλο ήταν οργισμένοι με τον Μητσοτάκη, με την "αντιμετώπιση" της πανδημίας με καραντίνες, τη διάλυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την καταστολή του Χρυσοχοΐδη αλλά και με τον τρόπο που διαχειρίζεται συνολικά το καπιταλιστικό σύστημα υγειονομικές και πολιτικές κρίσεις”, μας είπε ο Tάσος Τσιούνης. “Την ίδια εικόνα συναντήσαμε και από την πλειοψηφία του κόσμου που περνούσε έξω από το σούπερ μάρκετ, όπου μας άφησε και οικονομική ενίσχυση”.

“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση συνεργείου της Εργατικής Αλληλεγγύης και μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη λαϊκή της Μαρτίου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη”, δήλωσε η Δήμητρα Κομνιανού. “Πουλήθηκαν 11 εφημερίδες και έγιναν πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις με κόσμο που εργάζεται στο Δήμο, σε Νοσοκομεία, σε Σχολεία καθώς και με τον κόσμο στους πάγκους. Ο ανορθολογισμός και ο κυνισμός της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας σε συνδιασμό με την οικονομική ασφυξία που έχει δημιουργήσει με τις επιλογές της, έχουν εξοργίσει τον κόσμο”. 

“11 εφημερίδες δώσαμε στη Λαϊκή στην Γκράβα, ενώ έγινε περισσότερη συζήτηση από άλλες φορές”, τόνισε ο Σάνφο. “Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για τα νοσοκομεία και την απεργιακή τους κινητοποίηση στις 12/11 και πολύ θετική η ανταπόκριση για την πορεία του Πολυτεχνείου όταν λέγαμε ότι θα την κάνουμε κόντρα στην απαγόρευση του Χρυσοχοΐδη. Συζητήσαμε και για την οικονομική κρίση και την πάλη για τον Σοσιαλισμό και πολλοί ήταν αυτοί που συμφώνησαν μαζί μας”.