Διεθνή
Πολωνία: Μεγάλο πισωγύρισμα για τους φασίστες

Η φετινή καθοδηγούμενη από τους φασίστες πορεία της Ανεξαρτησίας ήταν ένα φιάσκο. Ήταν η πιο μικρή πορεία των 10 τελευταίων χρόνων. Συμμετείχαν μερικές χιλιάδες και όχι δεκάδες χιλιάδες.
 
Οι πλατιές και μαζικές διαδηλώσεις των γυναικών των τριών τελευταίων εβδομάδων έχουν υπονομεύσει τη στήριξη στους φασίστες. Το Σεπτέμβρη η Συνομοσπονδία - μία συμμαχία μεταξύ φασιστών και ακραίων νεοφιλελεύθερων - έφτανε το 8,2% στα γκάλοπ. Στις αρχές Νοέμβρη ήταν μόνο 4,4%. Σε όλη τη χώρα οι δρόμοι έχουν καταληφθεί από αντιφασίστες που διαδηλώνουν για το δικαίωμα στην έκτρωση. Οι φασίστες της Εθνικής Φρουράς έχουν επιτεθεί σε αυτές τις διαδηλώσεις, αλλά χωρίς επιτυχία.
 
Σήμερα η ακροδεξιά ήθελε να ξαναχτίσει τη δύναμη της. Αλλά αυτή η τόσο "σημαντική" διαδήλωσή τους κατέληξε σε φιάσκο. Βάλανε φωτιά σε ένα διαμέρισμα γιατί κρέμονταν μία σημαία της Απεργίας των Γυναικών από ένα παραπάνω μπαλκόνι. Αυτή αλλά και άλλες βίαιες εξάρσεις των συγχυσμένων φασιστών μας δείχνουν ότι αποτελούν μια πραγματική απειλή.
 
Πρέπει ωστόσο να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε.
 
 
Αναδημοσίευση από τη σελίδα της Pracownicza Demokracja (Eργατική Δημοκρατία), αδερφή εφημερίδα της Εργατικής Αλληλεγγύης στην Πολωνία.