Εργατικό κίνημα
Ανακοίνωση του Συντονιστικού Νοσοκομείων για την απεργιακή μέρα δράσης 12/11

Ανακοίνωση του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ,
ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ

Το Συντονιστικό Νοσοκομείων χαιρετίζει την επιτυχία της σημερινής κινητοποίησης των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία σε όλες τις πόλεις. Από την Θεσσαλονίκη μέχρι την Πάτρα και τα Χανιά και από την Αθήνα, τα Γιάννενα μέχρι την Ικαρία, οι εργαζόμενοι στην Υγεία ξεσηκώθηκαν σήμερα μαζικά, με συγκεντρώσεις στις πύλες των νοσοκομείων, κλεισίματα δρόμων και συγκεντρώσεις, ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Την σημερινή κινητοποίηση, αποφάσισαν όλα τα συνδικάτα της υγείας, μετά από πρόταση της συνέλευσή του Συντονιστικού των νοσοκομείων.
 
Στο πλάι των Υγειονομικών βρέθηκαν η πρωτοβουλία “Στηρίξτε τους εργάτες της υγείας”, εκατοντάδες συμπαραστάτες εργαζόμενοι, φοιτητές, εκπρόσωποι συνδικάτων, δημοτικών κινήσεων και φορέων. Όλοι μαζί αψήφησαν τις απαγορεύσεις και τα εκβιαστικά διλλήματα, με πρόσχημα την πανδημία, τα πρόστιμα και την τρομοκρατία.
 
Παντού οι οργισμένες συγκεντρώσεις καταγγείλανε την άθλια και δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των υπουργών του, που ακόμα και τώρα, μπροστά στον κίνδυνο η πανδημία να πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και με το ΕΣΥ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση, όχι μόνο συνεχίζουν το βιολί “όλα καλώς καμωμένα”, αλλά επιμένουν στην καταστροφική πολιτική τους.
 
Αντί να προσλάβουν με έκτακτες διαδικασίες χιλιάδες μόνιμους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, αγοράζουν υπηρεσίες από ιδιώτες με παχυλούς μισθούς, και προκυρήσουν προσλήψεις όχι γιατρών και νοσηλευτών αλλά μπάτσων για τα πανεπιστήμια και συνοριοφύλακων για να κυνηγάνε πρόσφυγες.
 
Αντί να επιτάξουν εδώ και τώρα κάθε δομή, κρεβάτι, ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, μετατρέπουν τα δημόσια νοσοκομεία σε μια νόσο, ενώ ταυτόχρονα πριμοδοτούν την κερδοσκοπία των μεγάλων αφεντικών των ιδιωτικών κλινικών, χαρίζοντας τους για μια ακόμη φορά εκατομμύρια ευρώ.
 
Αντί να ανοίξουν τα κλειστά νοσοκομεία που έκλεισε ο Γεωργιάδης, όπως τα Λοιμωδών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στήνουν σκηνές και ψάχνουν στάδια και εκθεσιακά κέντρα για να τα κάνουν κέντρα νοσηλείας.

Είναι εγκληματική η πολιτική τους!
 
Είναι οι ίδιοι που τα προηγούμενα χρόνια, με τα μνημόνια, έκλεισαν 15 γενικά νοσοκομεία και 6 ψυχιατρικά, μειώσανε το προσωπικό στα νοσοκομεία από 104.000 εργαζόμενους σε 63.000 εργαζόμενους, ψηφίσανε νόμους για κάθε 5 εργαζόμενους που φεύγουν 1 να προσλαμβάνεται, κι αυτός με ελαστικές μορφές εργασίας. Στα χρόνια των μνημονίων ο Άδωνις ως υπουργός υγείας ζητούσε να μην του πάρει ο Τόμσεν και η τρόικα την δόξα για τις απολύσεις των γιατρών.
 
Τώρα μοιράζουν μπόλικη δόση "ατομικής ευθύνης" και ψεύτικα διλήμματα. Με λοκτάουν στέλνουν το κόσμο να δουλεύει στοιβαγμένος και απροστάτευτος στους μαζικούς χώρους δουλειάς. Την ίδια ώρα απαιτούν να το βουλώσουμε κλεισμένοι στο σπίτι, ενώ συνεχίζουν να νομοθετούν και να βάζουν μπροστά όλες τις επιθέσεις.
 
Η κυβέρνηση δεν μοιράζει μόνο καταστροφή, αρρώστια και φτώχεια, αλλά και διώκει, με εισαγγελείς, τους γιατρούς που χειροκροτούσε λίγους μήνες πριν. Στήνει εισαγγελικές παραγγελίες εναντίον της Δάφνης Κατσίμπα, προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), για... "διέγερση σε παράνομες πράξεις", επειδή η ΕΝΙΘ καλούσε σε νέα κινητοποίηση και συμμετοχή στην πορεία του πολυτεχνείου. Είναι κατάντια η δίωξη των γιατρών που αγωνίζονται για το ΕΣΥ αλλά και καταγγέλλουν την κυβερνητική πολιτική. Γελιέται η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες προκλητικές ενέργειες θα μας σταματήσει.
 
Η μαζική επιτυχία της “12 Νοέμβρη” ανοίγει διάπλατα την προοπτική της αγωνιστικής συνέχειας και κλιμάκωσης για να επιβάλουμε τις λύσεις που θα γίνουν ασπίδα προστασίας για τις ζωές όλων μας.
 
Συνεχίζουμε τον Αγώνα για:
Λεφτά για τα νοσοκομεία, γενναία χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας εδώ και τώρα!
Χιλιάδες προσλήψεις και μονιμοποιήσεις που χρειάζονται τα δημόσια νοσοκομεία.
Επίταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών εδώ και τώρα!
Μαζικά δωρεάν και συνεχή τεστ, με πολιτική πρόληψης και ιχνηλάτισης
 
Το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ καλεί, να συγκροτήσουμε σε κάθε νοσοκομείο επιτροπές αγώνα για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα.
 
Στις 17 Νοέμβρη να συμμετέχουμε μαζικά στις πορείες του πολυτεχνείου, μαζί με δεκάδες συνδικάτα που καλούν, ανάμεσα σε αυτά το ΕΚΑ, την ΑΔΕΔΥ. Στην Αθήνα, στην πλ. Κλαυθμώνος στις 2μμ.
 
Να κλιμακώσουμε με την πανεργατική απεργία στις 26 Νοέμβρη, που καλούν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, μαζί με πολλά εργατικά κέντρα πανελλαδικά. Οργανώσουμε την επιτυχία της απεργίας στα νοσοκομεία μας και συμμετέχουμε μαζικά στον απεργιακό ξεσηκωμό ενάντια στην κυβέρνηση που μοιράζει φτώχεια και θάνατο.