Εργατικό κίνημα
Δήλωση Τζαβέντ Ασλάμ για την πορεία του Πολυτεχνείου

Ο Τζαβέντ Ασλάμ στις 7 Οκτώβρη, μέρα καταδίκης των νεοναζί

Δήλωση του Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα”, στην Εργατική Αλληλεγγύη για την πορεία του Πολυτεχνείου

"Φέτος θα κατέβουμε οπωσδήποτε στην πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη για να παλέψουμε ενάντια στα προβλήματα που έχουμε όλοι, ντόπιοι, μετανάστες, πρόσφυγες σε στρατόπεδα που οι συνθήκες είναι απάνθρωπες. Γι΄αυτό κάναμε εξόρμηση σε δρόμους γύρω από την Ομόνοια σε εργάτες από Πακιστάν, Μπαγκλαντές και αλλού και μας δήλωναν ότι θέλουν να έρθουν.

Είναι απαράδεκτες οι δηλώσεις του Χρυσοχοΐδη για απαγόρευση της πορείας. Πολύ καλά έκαναν οργανώσεις της Αριστεράς που πήραν απόφαση να γίνει η πορεία του Πολυτεχνείου, τις ευχαριστούμε και εμείς οι μετανάστες θα κατέβουμε μαζί τους. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την απαγόρευση.

Πρέπει να πάρουν πίσω και τα μέτρα που περιορίζουν τη μετακίνηση και δυσκολεύουν τη ζωή, ιδιαίτερα των μεταναστών εργατών. Δέχομαι καθημερινά καταγγελίες γιατί γράφουν άδικα πρόστιμα 300 ευρώ σε κόσμο που πηγαίνει στη δουλειά του και από την άλλη όσοι δεν έχουν δουλειά δυσκολεύονται να μετακινηθούν να ψάξουν μεροκάματα και δεν μπορούν να επιβιώσουν".