Εργατικό κίνημα
Δήλωση Δ. Καλπίδη για Πολυτεχνείο

Δήλωση του Δημήτρη Καλπίδη, αντιπρόεδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, στην Εργατική Αλληλεγγύη για την πορεία του Πολυτεχνείου:

 

“Ο Μητσοτάκης έκανε την πιο ατυχή δήλωση κάνοντας σύγκριση την πορεία του Πολυτεχνείου με την ακύρωση της παρέλασης της 28ης Οκτώβρη. Τη δεύτερη την καθιέρωσε η ελληνική αστική τάξη. Μόνο το κίνημα αποφασίζει τι θα γίνει με την πορεία του Πολυτεχνείου και όχι ο πρωθυπουργός. Γι' αυτό θα είμαστε στην διαδήλωση. Είναι επίκαιρο το σύνθημα Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία και προσθέτουμε και την Υγεία. Οι επιλογές της αστικής τάξης σήμερα είναι σε βάρος της εργατικής τάξης και συνολικότερα των φτωχών. Δεν προετοιμάστηκαν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας αδιαφορώντας για την υγεία του λαού. Το μόνο που έκαναν είναι πιο πλούσιους τους κλινικάρχες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού καλεί στην πορεία. Οι ιδιωτικοποιήσεις τρέχουν στους δήμους υλοποιώντας πολιτικές προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Ταυτόχρονα, κατεβάζουν αντιαπεργιακά νομοσχέδια και προσπαθούν να χτυπήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και την εργατική τάξη. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι συνδεδεμένη με την εργατική τάξη, την πήραν οι εργάτες στα χέρια τους και μπόρεσε να φέρει αποτελέσματα. Αυτή την παράδοση θα συνεχίσουμε και φέτος”.