Καταστολή
6/12: Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος για τις προσαγωγές αγωνιστών και αγωνιστριών στη συγκέντρωση στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου

6/12, Εξάρχεια

Σήμερα 6 Δεκέμβρη, στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η αστυνομία συνέλαβε την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Εργατικού κόμματος, δεκάδες μέλη του και πολλούς άλλους αγωνιστές, που συγκεντρώθηκαν για να διαδηλώσουν και να πάνε πορεία στο μνημείο.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Πάνος Γκαργκάνας διευθυντής της εφημερίδας εργατική αλληλεγγύη, Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, ο Χρίστος Αργύρης μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, την Κατερίνα Θωίδου, δημοτική Σύμβουλος Νίκαιας.

Τόλμησαν και συνέλαβαν υγειονομικούς από τον Άγιο Σάββα, την Κατερίνα Πατρικίου γραμματέα του Συλλόγου εργαζόμενων και την Ζανετα Λυσικάτου, αντιπρόεδρο του συλλόγου, την συνδικαλίστρια του Ερυθρού, Θένια Ασλανίδη και δύο μέλη από την πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, τον Θανάση Καμπαγιάννη και τον Κώστα Παπαδάκη και μαζί τους δεκάδες ακόμη αγωνιστές.

Η επιχείρηση του Χρυσοχοίδη συνεχίζεται σε όλους τους δρόμους της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις, με δεκάδες προσαγωγές αγωνιστών. Η 6 Δεκέμβρη χρειάζεται να γυρίσει μπούμερανγκ ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη – Χρυσοχοίδη.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων. Επόμενος σταθμός στη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της Πανδημίας της Φτώχειας και των Δολοφόνων, είναι η πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

Το σύνθημα μας «Στις τράπεζες λεφτά στην νεολαία σφαίρες για τούτη την κυβέρνηση τελειώσανε οι μέρες» παραμένει επίκαιρο. Δεν πρόκειται να μας σταματήσουν με τίποτα.