Καταστολή
Χανιά: Άμεση απάντηση στην καταστολή

Πάνω από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 11/12 το απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς ενάντια στην καταστολή, τα πρόστιμα και τις 8 συλλήψεις που έγιναν και στα Χανιά στην επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου. 

Μια σειρά από συλλογικότητες, οργανώσεις της Αριστεράς, τα σωματεία των δασκάλων και των καθηγητών κατήγγειλαν τα γεγονότα της Κυριακής και καλούσαν στην συγκέντρωση. Η βροχή και η έντονη παρουσία της αστυνομίας -τα ΜΑΤ είχαν κλείσει όλους τους δρόμους- δεν μας εμπόδισαν να βροντοφωνάξουμε ότι θέλουμε λεφτά για τα νοσοκομεία και όχι για εξοπλισμούς και την αστυνομία. Αυτό που ακολούθησε τις επόμενες μέρες από την συγκέντρωση της Πέμπτης ήταν να δεχόμαστε τηλέφωνα από την ασφάλεια Χανίων για να πάμε να παραλάβουμε τα πρόστιμα που μας έχουν κοπεί από τις 6/12! 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης, του Χρυσοχοΐδη και της ασφάλειας Χανίων να μας τρομοκρατήσουν έχει πέσει στο κενό. Δεν μας τρομάζουν, μας εξοργίζουν. Το επόμενο ραντεβού των σωματείων είναι την Τρίτη 15/12, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού. Το ΣΕΚ με την Εργατική Αλληλεγγύη θα είναι εκεί και συνεχίζουμε μέχρι να τσακίσουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων που είναι στα τελευταία της και το μόνο που της έχει μείνει είναι η καταστολή. 

Μαρία Καλιτσουνάκη