ΕΣΗΕΑ: Μεγάλη Ανατροπή

Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής Ψήφισαν: 3.378.  Έγκυρα: 3.088 Άκυρα: 140 Λευκά: 137. Έλαβαν: «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» (ΣΥΡΙΖΑ) Ψήφοι: 634 Έδρες: 2 (919 ψήφους στις εκλογές του 2009 και 3 έδρες).  «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ» (ΝΔ) Ψήφοι: 504 Έδρες: 2 (είχε  1.208 ψήφους και 4 έδρες). «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΠΑΜΕ) Ψήφοι: 445 Εδρες: 2. «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)» (ΠΑΣΟΚ) Ψήφοι: 384 Εδρες: 2. (είχε 425 ψήφους και 1 έδρα).   «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» (Κουβέλης) Ψήφοι: 326 Εδρες: 1.(πρώτο εκλογικό κατέβασμα). « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ( Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι) » Ψήφοι: 294 Εδρες: 1.( είχε 282 και καμία έδρα ). «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ» Ψήφοι: 290 Εδρες: 1.  «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΠΑΣΟΚ) Ψήφοι: 211( είχε 425 ψήφους και 1 έδρα). * Η Δημοσιογραφική Συνεργασία και οι Μαχόμενοι Δημοσιογράφοι το 2009 είχαν δύο έδρες αθροιστικά και 601 ψήφους και είχαν κατέβει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τίτλο «Μαχόμενη Δημοσιογραφία».

«Το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών της ΕΣΗΕΑ, αποτέλεσε επιβράβευση των πολύχρονων προσπαθειών μας για ανατροπή του σκηνικού σήψης και απαξίωσης, που διαφαινόταν ήδη από το 2001, όταν μια χούφτα συνάδελφοι βγαίναμε μπροστά στον αγώνα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι «Financial Crimes». «Πέρασαν δέκα χρόνια από την πρώτη μας εμφάνιση σε απεργία των ΜΜΕ, τον Απρίλη του 2001 και δέκα χρόνια από την πρώτη κινητοποίηση που διοργανώσαμε έξω από τον ΑΝΤ1 για το Big Brother, ενώ η πρώτη μας εκλογική κάθοδος έγινε το 2003 με μόλις δύο υποψηφίους, αφού οι υπόλοιποι είχαν πρόβλημα μη συμπλήρωσης τριετίας.

Προσδοκίες

Η εκπροσώπηση της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή, στην οποία μετέχουν οι Financial Crimes, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μας δίνει πρόσθετη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των συναδέλφων. Τους Ευχαριστούμε για τη στήριξη και τους καλούμε μαζί μας να συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν στους αγώνες…

Ο καταποντισμός της απροκάλυπτα φιλοεργοδοτικής παράταξης του απερχόμενου προέδρου Π. Σόμπολου, ήταν ένα ηχηρό μήνυμα στην προσπάθεια να ξεπουληθούν οι αγώνες μιας ολόκληρης διετίας για την ανατροπή του μνημονίου στα ΜΜΕ. Το ίδιο και η πανωλεθρία της παράταξης που προσέγγιζε την κυβέρνηση και χρεώθηκε τις πολιτικές του μνημονίου και την παντελή απουσία της για μήνες από τα δρώμενα στα ΜΜΕ, αλλά και ευρύτερα.

Η ενισχυμένη δύναμη των παρατάξεων της αριστεράς, παρά τις επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις, επιτάσσει την δημιουργία γρήγορα, μαχητικού προεδρείου χωρίς άλλοθι και υπεκφυγές, το οποίο πρέπει να βγει μπροστά με όλα τα σωματεία του κλάδου, με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, για την ανατροπή της αντιλαϊκής και αντεργατικής πολιτικής, που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα. Οι μέχρι στιγμής γνωστές κινητοποιήσεις του συλλαλητηρίου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 4 Ιούνη και η σχεδιαζόμενη γενική απεργία στις 21 Ιούνη, είναι στιγμές του αγώνα, που οφείλουμε να δώσουμε το παρόν».

Την Τετάρτη 1/6 γίνεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ με στόχο τη συγκρότηση του νέου προεδρείου. Η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι: «πιστή στην πάγια αρχή της ενότητας δράσης της αριστεράς, στηρίζει τη δημιουργία προγραμματικού, μαχητικού, αριστερού, ριζοσπαστικού προεδρείου για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

Στόχος του νέου προεδρείου πρέπει να είναι η υπογραφή μιας ικανοποιητικής ΣΣΕ, με αυξήσεις στα όρια του πληθωρισμού. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν πληρώσει με τεράστια απώλεια εισοδήματος την οικονομική κρίση, για την οποία δεν φέρουν καμιά απολύτως ευθύνη. Είναι καιρός οι εργοδότες, οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι των ΜΜΕ, να αναλάβουν την ευθύνη και να πληρώσουν και αυτοί την κρίση.

Η νέα ΣΣΕ πρέπει να έχει ειδική μνεία για τους χαμηλόμισθους συναδέλφους μας. Καμία απόλυση για κανένα συνάδελφο!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βγουν μπροστά στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής του Μνημονίου στα ΜΜΕ. Στη μάχη επανασύνδεσης της δημοσιογραφίας με την κοινωνία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ριζοσπαστικό, μαχητικό προεδρείο, το οποίο θα ηγηθεί, μαζί με τους εργαζόμενους σε όλο το φάσμα των ΜΜΕ, μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας για την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα και την υποδούλωση στους πιστωτές».

Διαβάστε επίσης

Στροφή αριστερά στους Συλλόγους Δασκάλων

Κοζάνη

Έδρα για το Νυστέρι στην ΕΝΙΘ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Μαχητική Πρωτοβουλία

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Στηρίξτε Πρωτοβουλία Γένοβα

ΑΓ.ΟΛΓΑ