Καταστολή
Κατηγορούμενος δημοσιογράφος για κατασκοπεία επειδή κατήγγειλε το κόψιμο υπεραιωνόβιων δένδρων

Υπό κράτηση ως ύποπτο κατασκοπείας κρατούν στο αστυνομικό τμήμα Σάμου από την Τετάρτη το απόγευμα, τον δημοσιογράφο Γιάννη Νέγρη με αφορμή τις φωτογραφίες των "υπεραιωνόβιων πεύκων που έκοψε γύρω από το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, χωρίς καμία άδεια, το Πολεμικό Ναυτικό, επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας"!

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της ΕφΣυν: «Αντί να ζητήσουν μία ειλικρινή συγνώμη, οι αρχές κίνησαν τις διαδικασίες και συνέλαβαν τον δημοσιογράφο που αποκάλυψε την περιβαλλοντική καταστροφή, αποδίδοντας του την παραπάνω κατηγορία. Μαζί του συνέλαβαν και έναν προσωπικό του φίλο, ιδιοκτήτη του drone με το οποίο τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες των κομμένων πεύκων γύρω από τη μονή.
Η προσαγωγή τους έγινε χθες το απόγευμα και ενώ αρχικά δεν στοιχειοθετείτο κάποια κατηγορία, τελικά μετά από επανεξέταση των φωτογραφιών με τους κομμένους κορμούς, «ανακάλυψαν» σε μία από τις δεκάδες ένα τσιμεντένιο τοιχίο για το οποίο το Πολεμικό Ναυτικό υποστήριξε ότι αποτελεί μέρος της στρατιωτικής εγκατάστασης!

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Νέγρης έπαιξε καταλυτικό ρόλο και στην αποκάλυψη των παράνομων επαναπροωθήσεων, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας, τον περασμένο Μάρτη, μια άφιξη βάρκας προσφύγων, την οποία άφιξη στη συνέχεια οι αρχές αποσιώπησαν».