Εκπαίδευση και νεολαία
Κινητοποίηση Οικότροφων ΦΕΠΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οικότροφοι φοιτητές/τριες και αλληλέγγυοι μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Οικότροφων ΦΕΠΑ. Με πανό συμμετείχαν ο ΣΟΦΕΠΑ,το ΣΕΚ στις σχολές και άλλες συλλογικότητες.

Με συνθήματα όπως “σίτιση, στέγαση και μεταφορές, καμία υποχώρηση σε ανάγκες βασικές” διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην χρόνια έλλειψη υποχρηματοδότησης, με τον φετινό προϋπολογισμό να μειώνει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες της φοιτητικής μέριμνας κατά 39%, οξύνοντας τα προβλήματα, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας. Μετά από δράσεις του συλλόγου το προηγούμενο διάστημα και αφού δεν πήραν κάποια απάντηση, προχώρησαν σε κατάληψη της διεύθυνσης, με την πρυτανεία να απειλεί με απολύσεις των εργαζομένων του εστιατορίου ως αντίποινα.

Η σημερινή κινητοποίηση ολοκληρώθηκε κανονικά παρόλο που η αστυνομία προσπάθησε να την εμποδίσει. Το πρωί προσήγαγε τρία μέλη του Συλλόγου με το πανό έξω από τις εστίες και στο τέλος της πορείας εγκλώβισαν τους συγκεντρωμένους με προσπάθεια να κόψουν πρόστιμα και να εκφοβίσουν. Εν τέλει, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι και δεν επιβλήθηκε κανένα πρόστιμο στους συγκεντρωμένους.