Εργατικό κίνημα
Κώστας Καραταχιάς: "Θα σταματήσουμε τις μετακινήσεις και θα παλέψουμε για προσλήψεις"

Σήμερα το πρωί μετά το εκδικητικό - αντιδημοκρατικό εντελεσθαι του διοικητή της 1ης ΥΠΕ πήγα στο Σωτηρία. 

Το γραφείο προσωπικού με στέλνει να πάω στη νέα ΜΕΘ κοβιντ του Σωτηρία δωρεά της Βουλής όπως άλλωστε έγραφε ξεκάθαρα το εντέλεσθαι του διοικητή της 1ης ΥΠΕ. Μπήκα στο γραφείο γιατρών της μονάδας ενημερώνοντας τους ότι βρίσκομαι εδώ παρά τη θέληση μου και διωκόμενος για τη συνδικαλιστική μου δράση.

Όλοι οι γιατροί έμειναν άναυδοι, έλεγαν ότι αυτο είναι παράλογο και κωμικοτραγικό, ρωτούσαν ρητορικά τι μπορεί να χρησιμεύσει ένας ακτινολόγος στη ΜΕΘ. Μάλιστα ενώ έχουν ανάγκη από προσωπικό εξειδικευμένο το υπουργείο και η ΥΠΕ έκαναν μια άχρηστη μετακίνηση που προσβάλλει τη νοημοσύνη κάθε γιατρού και υγειονομικού. 

Πραγματικά οι συνάδελφοι έχουν ανάγκη από ενίσχυση αλλά από μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό και όχι από μπαλώματα αλλά σίγουρα όχι ακτινολόγο. Την ίδια στιγμή που εγώ δεν είχα αντικείμενο εργασίας εκεί, οι συνάδελφοι μου στον υπέρηχο του Αγίου Σάββα υπέφεραν από τη δουλειά που φορτώθηκαν από την απουσία μου.

Θα ήταν η πιο αστεία παγκόσμιας εμβέλειας κίνηση μέσα στην πανδημία αλλά είναι τραγική και εγκληματική κίνηση τη στιγμή που έχουμε τόσους άδικους θανάτους και διψάνε οι ΜΕΘ για εξειδικευμένο προσωπικό. Το εκδικητικό μένος των διοικούντων και των πολιτικών προϊσταμένων τους, για τους αγώνες του σωματείου μας δεν κρύβεται πλέον. Δεν τους ενδιαφέρει η ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά να κυνηγάνε όσους αγωνίζονται. 

Η μεγάλη μας συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά στην υπε σήμερα 22/12 13:00 μαζί με συμπαραστάτες από το Αγία Όλγα, την ΕΙΝΑΠ, την ΟΕΝΓΕ την ΑΔΕΔΥ υγειονομικούς από πολλά νοσοκομεία, δασκάλους, καθηγητές, τους έχει στριμωξει. 

Δεν μας τρομάζουν οι διώξεις γιατί δείχνουν πόσο δυνατοί είμαστε και πόσο εκτεθειμένοι είναι. 
Θα σταματήσουμε τις μετακινήσεις όλων γιατί δεν προσφέρουν τίποτα και θα παλέψουμε για προσλήψεις για την υγεία που αξίζει σε όλους.

Κάτω ξερά σας από τα σωματεία. 
Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους του Αγίου Σάββα!

Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άγιος Σάββας
22/12/20