Ιδέες
Κυκλοφόρησε: "Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η Καταδίκη"

Κυκλοφορεί η νέα έκδοση από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
 
"Εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή - Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ"
Σελίδες 350, Τιμή 15€
 
«Πολύτιμο για κάθε αγωνιστή. Δίνει στον αναγνώστη το απόσταγμα της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη, αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της παρουσίας της πολιτικής αγωγής και εξηγεί ποιες ήταν οι κρίσιμες πολιτικές επιλογές πού έχτισαν το ενιαίο μέτωπο του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος μέσα και έξω από το δικαστήριο».
Δημήτρης Ζώτος, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ
 
«Η νέα έκδοση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου αποτελεί ένα σημαντικό τεκμήριο για όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορική αυτή δίκη, συνοψίζοντας με τρόπο ουσιαστικό και εύληπτο τα βασικά πορίσματά της».
Θανάσης Καμπαγιάννης, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ
 
«Ένα βιβλίο που καταγράφει αυθεντικά όσα οι συντάκτριες της Εργατικής Αλληλεγγύης παρακολουθούσαν στη δίκη από την αρχή μέχρι το τέλος της και που η αξία τους εξακολουθεί να είναι 'τρέχουσα' και όχι μουσειακή».
Κώστας Παπαδάκης, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ
 
«Περικλείει υποδειγματικά μέσα στις 350 σελίδες του όλη την ιστορία της πιο σημαντικής δίκης της χώρας μας μετά τη Μεταπολίτευση. Αξίζει να διαβαστεί από κάθε άνθρωπο που θέλει να μάθει και να σταθεί απέναντι στο τέρας του φασισμού».
Κώστας Σκαρμέας, Πολιτική Αγωγή στη δίκη της ΧΑ
 
Η καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής τον Οκτώβρη του 2020 αντήχησε και πανηγυρίστηκε παγκόσμια. Αυτή η έκδοση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου ζωντανεύει βήμα-βήμα τη μάχη που έδωσε το αντιφασιστικό κίνημα μέσα και έξω από τις αίθουσες των δικαστηρίων για να φτάσουμε να καταφέρουμε αυτό το θανάσιμο πλήγμα στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση.
 
Πρόκειται για τη μοναδική, μέχρι στιγμής, συνολική καταγραφή και παρουσίαση όλων των φάσεων της δίκης που κράτησε σχεδόν πεντέμισι χρόνια. Το κίνημα επέβαλε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά η πάλη ενάντια στη φασιστική απειλή δεν έχει τελειώσει. Οι ρατσιστικές εκστρατείες της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας –και της «Ευρώπης-Φρούριο»– συνεχίζουν να λειτουργούν σαν θερμοκήπιο για τους επίδοξους διαδόχους της. Τα κείμενα του βιβλίου αναδεικνύουν την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει αυτή η μεγάλη μάχη, τις πολιτικές επιλογές που οδήγησαν στη νίκη και τις αιχμές των αγώνων που έχουμε μπροστά μας.