Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ωραιόκαστρο: Στοπ στους φασίστες

Καταγγελία ενάντια στην επίθεση φασιστοειδών σε δομή ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο στις 28/12 εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης, την επόμενη μέρα της αποτρόπαιας επίθεσης. Όπως αναφέρει: 

“Χθες το βράδυ μετά τις 11.00, συμμορία 10 περίπου φασιστοειδών οπλισμένη με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς όρμησαν στην δομή όπου διαμένουν ασυνόδευτα ανήλικα 12-15 ετών. Η δομή λειτουργεί από το περασμένο καλοκαίρι από την εκκλησία σε ακίνητο που της ανήκει. Οι φασίστες, φωνάζοντας χυδαία ρατσιστικά συνθήματα και βρίζοντας, «έσπασαν το φράκτη, όρμησαν και έσπασαν τις πόρτες του σπιτιού για να βρούνε τα παιδιά που τρέχανε έντρομα» σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα. Στη συνέχεια, επιτέθηκαν με δολοφονικό μένος στα ανυπεράσπιστα προσφυγόπουλα. Ένα από αυτά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος, ενώ άλλα τρία με ελαφρά τραύματα δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες. 

Σχέδιο

Όπως δηλώνει ο δικηγόρος της δομής, «είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα των νεαρών είχε οργάνωση και σχέδιο, ενώ η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε κλάσματα δευτερολέπτου, όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό». Τα φασιστοειδή αποθρασύνονται από την προκλητική στάση της αστυνομίας, ενώ με ευθύνη της παραμένει ασύλληπτος ο καταδικασμένος ναζί Παππάς. 

Οι εργαζόμενοι/ες και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και του Ωραιοκάστρου συγκεκριμένα, έχουν δείξει ξανά και ξανά την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και έχουν διεκδικήσει με κινητοποιήσεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς ότι όλα τα προσφυγόπουλα θα κάτσουν στα θρανία και θα μένουν σε ανθρώπινες συνθήκες. Ξέρουν πολύ καλά πώς να απομονώσουν τους κάθε λογής φασίστες, που βλέποντας ότι η προσπάθειά τους να οργανώσουν κινητοποιήσεις “αγανακτισμένων κατοίκων” ενάντια στα νέα κέντρα κράτησης πέφτει στο κενό, προχωράνε σε δολοφονικές επιθέσεις κατά το παράδειγμα της ΧΑ. Δηλώνουμε απερίφραστα πως όποιος εμπνέεται από τις δολοφονικές πρακτικές των χρυσαυγιτών, θα έχει την ίδια τύχη με αυτούς. Απαιτούμε την άμεση σύλληψη των δραστών!

Στη φυλακή οι φασίστες – καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες!”.