Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

Συνεχίζεται η πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη του γιατρού Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας. Μετά την αυθαίρετη και καθαρά εκδικητική κυβερνητική απόφαση για μετακίνησή του από τον Αγ.Σάββα στη MEΘ Covid του νοσοκομείου Σωτηρία, τώρα επιχειρείται η απόλυσή του. Ο αγωνιστής γιατρός ενημερώθηκε ότι η παράταση της σύμβασής του θα ισχύσει μέχρι το Μάρτιο του 2021, αντί για τις 31 Οκτώβρη όπως ισχύει για όλους τους επικουρικούς.

“Έτσι αποδεικνύεται περίτρανα άλλη μια φορά πως η αναγκαστική μετακίνηση ενός … ακτινολόγου σε ΜΕΘ (!) άλλου νοσοκομείου δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως «υπηρεσιακή ανάγκη» αλλά αποτελεί ξεκάθαρα δίωξη συνδικαλιστικής δράσης” υπογραμμίζει η ΟΕΝΓΕ. “Μάλιστα, είναι σαφές πως αυτό που «ενόχλησε» περισσότερο ήταν η πρόσφατη αγωνιστική δράση για την απαράδεκτη ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου Άγιος Σάββας να διατάσσει «ΕΔΕ» ενάντια σε γιατρούς και άλλους υγειονομικούς του νοσοκομείου επειδή… αρρώστησαν από covid πάνω στο καθήκον”. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Αγ.Σάββα πραγματοποιούσε συγκέντρωση – ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ το μεσημέρι της Τρίτης 12/1, για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του.

Μαχητικά

Το σωματείο αποφάσισε στάση εργασίας και συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου, την Παρασκευή 15/1 στις 12μεσ και καλεί σε 24ωρη απεργία μαζί με την ΕΙΝΑΠ στις αρχές Φλεβάρη. 

“Θα πρέπει να δοθεί απάντηση συνολικά από το κίνημα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία αλλά κι ευρύτερα από το εργατικό κίνημα” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Κώστας Καταραχιάς. “Δεν πρόκειται για ζήτημα που αφορά προσωπικά εμένα, ή μόνο το σωματείο του Αγ.Σάββα. Ακριβώς επειδή έχουμε δώσει πολύ μεγάλους αγώνες όλο αυτό το διάστημα και πολλές φορές έχουμε ακυρώσει τα σχέδια κυβέρνησης και διοικήσεων, με την επίθεση αυτή θέλουν να στείλουν μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία που τολμούν να αντιστέκονται. Είναι επίθεση στο μαχητικό συνδικαλισμό κι ως τέτοια θα πρέπει να απαντηθεί”.