Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
8 χρόνια από τη δολοφονία Λουκμάν: Όλοι στο συλλαλητήριο 17/1

Καταδικάσαμε τη Χρυσή Αυγή. Να τσακίσουμε το ρατσισμό. Με αυτό το σύνθημα καλούν η Πολιτική Αγωγή των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της ΧΑ, η Πακιστανική Κοινότητα, η ΚΕΕΡΦΑ, φορείς και συνδικάτα την Κυριακή 17 Γενάρη στις 12μ στα Πετράλωνα, στα οκτώ χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Κεντρικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι «Νόμιμοι οι μετανάστες, χαρτιά για όλους. Ανοιχτά σύνορα. Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ: «Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, στα σχολεία, τους Δήμους, τα εργοστάσια, τα ξενοδοχεία, που δίνουμε μάχη για να σώσουμε τις ζωές και τις καταχτήσεις μας, χρειάζεται να τσακίσουμε κάθε απόπειρα της κυβέρνησης να μας διασπάσει και να μας αποπροσανατολίσει με το χαρτί του ρατσισμού. Το ανθρώπινο ποτάμι που πλημμύρισε τους δρόμους έξω από το Εφετείο στη δίκη της ΧΑ έχει τη δύναμη να σαρώσει τις κυβερνητικές επιθέσεις!

Ώρα να ξεσηκωθούμε και να φωνάξουμε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ στις γειτονιές μας, είναι καλοδεχούμενοι με τα παιδιά τους στα σχολεία. Ώρα να αποκτήσουν στέγη, άσυλο και χαρτιά! Να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα της ντροπής στα νησιά και την ενδοχώρα! Ώρα να πούμε πολύ καθαρά ότι οι ζωές των μεταναστών και των προσφύγων, οι ζωές των Λουκμάν αυτού του κόσμου, μετράνε! Και θα συνεχίσουμε, οργανώνοντας τη μεγάλη κινητοποίηση στις 20 Μάρτη, ενώνοντας τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα για ένα κόσμο χωρίς ρατσισμό και φασίστες».