Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Mαλακάσα: Ένα ακόμα παιδί νεκρό

Στις 8/1 ένα πεντάχρονο προσφυγόπουλο έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από όχημα εργασιών, στο στρατόπεδο της Μαλακάσας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής μιας κυβέρνησης που καταδικάζει εννιαμελείς οικογένειες να ζούνε σε σκηνές, σε καταστάσεις εγκλεισμού, μακριά από τις πόλεις, χωρίς καμία μέριμνα, με τα παιδιά αναγκασμένα να παίζουν στην είσοδο του στρατοπέδου. 

Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι ατυχήματα. Το δυστύχημα έγινε στο νέο στρατόπεδο της Μαλακάσας, για το οποίο υπάρχει ο σχεδιασμός να επεκταθεί και να φτάσει την τριπλάσια χωρητικότητα, στεγάζοντας τελικά 3000 πρόσφυγες. Από τον Μάιο γίνονται έργα. Οι πρόσφυγες μπαίνουν και βγαίνουν ανάμεσα σε τσιμέντα, φορτηγά και μπάζα. Δεν είναι τυχαίο, επίσης, που το καλοκαίρι είχε σκοτωθεί ένας ακόμη πρόσφυγας σε δυστύχημα. Η είσοδος του στρατοπέδου βγάζει κατευθείαν στην Αθηνών-Ωρωπού μέσα από τα συρματοπλέγματα, με μηδενική ορατότητα.

Γι’ αυτό διεκδικούμε να στεγαστούν οι πρόσφυγες μέσα στις πόλεις, για να μην στοιχίσει άλλες ζωές προσφύγων η πολιτική αποτροπής.

Η συνέχεια της ρατσιστικής πολιτικής θα σημαίνει νεκρούς κάθε μέρα. Από τον κορονοϊό, τους πνιγμoύς στο Αιγαίο, τα «ατυχήματα» στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Και ταυτόχρονα θα ενθαρρύνει τις φασιστικές συμμορίες να επανεμφανιστούν στις γειτονιές μας.

Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες αυτές τις δολοφονίες. Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα που έβαλε τους νεοναζί στη φυλακή θα επιβάλει ότι θα κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, θα υποδεχτούμε τους πρόσφυγες στις πόλεις μας, θα έχουν όλοι πρόσβαση σε ιατρική μέριμνα.

Επόμενος σταθμός η διαδήλωση στις 17 Γενάρη στην πλατεία Μερκούρη στα Πετράλωνα για την επέτειο 8 χρόνων από την δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν.

ΚΕΕΡΦΑ Μαρουσιού – Κηφισιάς – Ν. Ερυθραίας

• Σύμφωνα με τους πρόσφυγες του στρατοπέδου, ένα ακόμα 17χρονο παιδί είχε πεθάνει τις προηγούμενες μέρες σε νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα.