Εργατικό κίνημα
Απόφαση συνέλευσης του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης

1/5/20, Αθήνα, εργατική Πρωτομαγιά

Απόφαση της συνέλευσης του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης, 28/1/21

Η μαζική έκρηξη στις 28 Γενάρη των Υγειονομικών από το πρωί στις πύλες των Νοσοκομείων και των φοιτητών και των εκπαιδευτικών στη συνέχεια, ήταν το πιο δυνατό μήνυμα ενάντια στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη και τα σχέδια της κυβέρνησης του. Οι απαγορεύσεις του Χρυσοχοϊδη έγιναν κουρέλι, και  για άλλη μια φορά στο δρόμο, δείξαμε τη δύναμη μας για να τους σαρώσουμε. 

Για τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης και το Συντονιστικό Νοσοκομείων, η μάχη στην εκπαίδευση, πρέπει να αποκτήσει πανεργατικά χαρακτηριστικά. Για να μην αφήσουμε την Κεραμέως και τον Χρυσοχοίδη να διαλύσουν την δημόσια Παιδεία, να μην τους αφήσουμε να πετάξουν έξω από τα πανεπιστήμια τα παιδιά της εργατικής τάξης, να μην τους αφήσουμε να γεμίσουν αστυνομία τις σχολές. Στηρίζουμε το συλλαλητήριο των φοιτητών στις 4 Φλεβάρη και δίνουμε τη μάχη στα συνδικάτα μας να πάρει πανεργατικά χαρακτηριστικά για να μην τολμήσει η Κεραμέως να καταθέσει το νομοσχέδιο της. 

Στηρίζουμε τις μάχες των εργαζόμενων στην υγεία ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Στο πλευρό των υγειονομικών που συνεχίζουν στις 3/2 έξω από τα πρωτοβάθμια κέντρα υγείας.  Δίνουμε μάχη, η πανυγειονομική απεργία στις 16 Φλεβάρη, να γίνει απεργία για όλο το δημόσιο για να κερδίσουμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Για να περάσουν στα χέρια των εργατών της Υγείας τα εμβόλια και η διαχείριση τους και όχι στον Κικίλια και την παρέα του. Και βέβαια για να υπερασπίσουμε τον συνδικαλισμό απέναντι στις λυσσασμένες επιθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους μαχόμενους υγειονομικούς που καθημερινά ξεσκεπάζουν τα αίσχη τους στην διαχείριση της πανδημίας. 

Στηρίζουμε τις μάχες σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα την επόμενη περίοδο. Τους εργαζόμενους στον τουρισμό -Επισιτισμό για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή, τους εργαζόμενους στις ταχυμεταφορές απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία την εντατικοποίηση και το χτύπημα των δικαιωμάτων τους , τους εργαζόμενους στο  υπουργείο Πολιτισμού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Μουσείων. 

Η 8 Μάρτη, η παγκόσμια ημέρα των γυναικών είναι φέτος πιο επίκαιρη από ποτέ μετά το τσουνάμι των αποκαλύψεων της Σ. Μπεκατώρου για τη σεξουαλική βία σε βάρος των γυναικών. Στον Αθλητισμό, αλλά και στους χώρους δουλειάς. Πρόκειται για μια μεγάλη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ που είναι αυτή που καλύπτει του (εκ)βιαστές Πολύ περισσότερο η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους από τη ΝΔ, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη χειροτέρευση της θέσης της γυναίκας. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη μέσα στην πανδημία, φορτώνει πολλαπλάσια καθήκοντα στις γυναίκες στο σπίτι, για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση και ο Χατζηδάκης ετοιμάζονται να φέρουν την άνοιξη νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου και για χτύπημα στον συνδικαλισμό και στη συνέχεια νέο νομοσχέδιο για την διάλυση της επικουρικής ασφάλισης. Απέναντι σε αυτήν την πρόκληση   δεν περιμένουμε. Η 8 Μάρτη χρειάζεται να γίνει πανεργατική απάντηση όχι μόνο για την αντζέντα που έτσι και αλλιώς έχει αλλά και ενάντια στις επιθέσεις που θέλει να φέρει ο Χατζηδάκης.  

Δίνουμε τη μάχη ενάντια στον Ρατσισμό της κυβέρνησης με τα αδέλφια μας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στις 20 Μάρτη, για πόλεις, Παιδεία, και Υγεία ανοιχτά σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Οργανώνουμε τους χώρους μας για να δώσουμε αποτελεσματικά όλες αυτές τις μάχες. Δυναμώνουμε τα συνδικάτα, φτιάχνουμε συνδικάτα στους χώρους που δεν υπάρχουν. Συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές και επιτροπές αγώνα σε κάθε χώρο και κάθε κλάδο και δίνουμε τις δυνάμεις μας για τον οριζόντιο συντονισμό ανάμεσα σε όλα τα μαχόμενα κομμάτια.

Δείτε εδώ τη συνέλευση