Περιβάλλον
Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κοτζιά

“Ο λόφος του Στρέφη ελεύθερος θα μείνει, τσιφλίκι κανενός δεν θέλουμε να γίνει”, “Αλήτη, τσογλάνι, Κώστα Μπακογιάννη”, και άλλα συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη που προωθεί η δημοτική αρχή, έδιναν τον τόνο στη μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά, την ώρα που γινόταν το δημοτικό συμβούλιο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πανό η ανοιχτή συνέλευση Λόφου Στρέφη, δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς και το σωματείο του Άγιου Σάββα, που ήρθε στη συγκέντρωση με ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου. Ψηφίσματα έβγαλαν και άλλα εργατικά σωματεία, όπως η Β' ΕΛΜΕ. Επίσης, υπήρχε παρουσία καλλιτεχνών με τον Αλέξανδρο Μαρτζούκο, ηθοποιό της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης Ηθοποιών, πάνω σε ξυλοπόδαρα να κάνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας είχε δυναμική παρουσία με πανό, ενώ ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, κάλεσε από την ντουντούκα τον κόσμο της συγκέντρωσης σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομείων και του Αγ. Σάββα που έχει συγκέντρωση την Πέμπτη.


 

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί αύριο Τρίτη 2/2 σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Ο Μπακογιάννης δωρίζει τον λόφο του Στρέφη στα αρπακτικά της Prodea”.