Περιβάλλον
Κάτω τα χέρια από του Στρέφη

1/2, Πλ. Δημαρχείου, Κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λόφου του Στρέφη. Φωτό: Μάνος Νικολάου

Εκατοντάδες συμμετείχαν τη Δευτέρα 1/2 στην πλατεία Κοτζιά στην κινητοποίηση που γινόταν την ώρα του δημοτικού συμβουλίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου Στρέφη που προωθεί ο Μπακογιάννης.

“Ο λόφος του Στρέφη ελεύθερος θα μείνει, τσιφλίκι κανενός δεν θέλουμε να γίνει”, “Αλήτη, τσογλάνι, Κώστα Μπακογιάννη”, και άλλα συνθήματα έδιναν τον τόνο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πανό η Ανοιχτή συνέλευση Λόφου Στρέφη, δημοτικές παρατάξεις της Αριστεράς και το σωματείο του Άγιου Σάββα, που ήρθε στη συγκέντρωση με ψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου. Ψηφίσματα έβγαλαν και άλλα εργατικά σωματεία, όπως η Β' ΕΛΜΕ. Επίσης, υπήρχε παρουσία καλλιτεχνών με τον Αλέξανδρο Μαρτζούκο, ηθοποιό της Ανατρεπτικής Συσπείρωσης Ηθοποιών, πάνω σε ξυλοπόδαρα να κάνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας είχε δυναμική παρουσία με πανό, ενώ ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, κάλεσε από τη ντουντούκα τον κόσμο της συγκέντρωσης σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις των νοσοκομείων και του Αγ. Σάββα που έχει συγκέντρωση την Πέμπτη στις 11πμ στην πύλη του νοσοκομείου.

Μετά το δημοτικό συμβούλιο, ο Πέτρος Κωνσταντίνου έγραψε ότι ο Μπακογιάννης “στο δημοτικό συμβούλιο επιτέθηκε με αοριστολογίες κατά πάντων θορυβημένος προφανώς από τη μαζική παρουσία-διαμαρτυρία των κατοίκων στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μίλησε για «ψέματα» που εκτοξεύονται σε βάρος του τα οποία όμως έσπευσε να επιβεβαιώσει λέγοντας «οτιδήποτε θα γίνει στο λόφο, λόγο και ευθύνη έχει ο δήμος».

Ο λόφος Στρέφη κ. Μπακογιάννη είναι δημόσιο αγαθό και περιουσία. Ο Δήμος δεν «έχει λόγο» στην αξιοποίησή του. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ αυτός με τους κατοίκους τι θα γίνει, δεν το αποφασίζει η κάθε εταιρεία. Γι’ αυτό έχετε την ΕΥΘΥΝΗ για το τι θα γίνει. Καιρός λοιπόν να την αναλάβετε ακυρώνοντας την αδιαφανή και επαίσχυντη συμφωνία με την εταιρεία Prodea και ανοίγοντας διάλογο με τους κατοίκους για την αξιοποίηση ενός από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους της πόλης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο”.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας πραγματοποιούσε διαδικτυακή εκδήλωση “Ο Μπακογιάννης δωρίζει τον λόφο Στρέφη στα αρπακτικά της Prodea” την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη ήταν στο τυπογραφείο την Τρίτη το απόγευμα.