Καταστολή
H εξόντωση του Κουφοντίνα είναι έγκλημα

Κοινή επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Σακελλαροπούλου ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για μεταγωγή στην πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, απέστειλαν οι Βασίλης Βασιλικός, συγγραφέας, Θεόδωρος Ζδούκος, γιατρός, Θανάσης Καμπαγιάννης, νομικός, Τάσος Κουράκης, αναπληρωτής καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χριστίνα Κυδώνα, γιατρός, Κώστας Παπαδάκης, νομικός, Ελένη Πορτάλιου, ομότιμη καθηγήτρια ΕΜΠ, Άλκης Ρήγος, ομότιμος καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, Μάκης Σπαθής, ομότιμος καθηγητής, πρώην αντιπρύτανης ΕΜΠ, Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος απεργού πείνας. Όπως καταλήγει η επιστολή:

«Ο κρατούμενος απεργός πείνας βρίσκεται στην 31η ημέρα απεργίας πείνας στο Νοσοκομείο Λαμίας, αρνούμενος να λάβει οτιδήποτε εκτός από νερό, αρνούμενος να δεχθεί οποιαδήποτε ιατρική ενέργεια, και σε κατάσταση μέγιστης πλέον αδυναμίας. Οι γιατροί επισημαίνουν πιεστικά ότι, από στιγμή σε στιγμή, κινδυνεύει να υποστεί εγκεφαλικές βλάβες, νεφρική ανεπάρκεια και περιφερική παράλυση. Η υπόθεση έχει κινητοποιήσει διανοουμένους, καλλιτέχνες, γιατρούς, νομικούς και δημοσιογράφους... 

Οι αρμόδιες αρχές εξακολουθούν να αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο μετάγοντας τον κρατούμενο στην πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού που κατασκευάστηκε ειδικά για τους κρατούμενους της 17Ν, όπως προβλέπει ο πρόσφατος νόμος.

Κατόπιν τούτων, όσες και όσοι υπογράφουμε, απευθυνόμαστε στην ευαισθησία και την ακεραιότητά σας, ως έσχατη δυνατότητα μιας παρέμβασης, προκειμένου να αποτραπεί μια εξέλιξη που, αυτή την στιγμή, φαίνεται αναπόφευκτη και προδιαγεγραμμένη. Καταθέτουμε την αγωνία μας, πιστεύοντας ότι δεν θα επιτρέψετε να αποκτήσει η Δημοκρατία μας τον τίτλο πολιτείας που οδήγησε στον ηθικό ή βιολογικό θάνατο έναν κρατούμενο απεργό πείνας».